|

Brüksel’de PKK tahriki

Terör örgütü PKK yandaşları, Belçika'nın başkenti Brüksel'de anayasa değişikliği referandumu için oy veren Türk vatandaşlarını hedef aldı.

Yeni Şafak
04:00 - 31/03/2017 Cuma
Güncelleme: 06:46 - 31/03/2017 Cuma
IHA
Brüksel’de PKK tahriki
Brüksel’de PKK tahriki

Saldırıda 2'si ağır 4 kişi yaralandı. Olay dün Brüksel Türk Başkonsolosluğunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, PKK lehine sloganlar atan bir grup, örgüte ait pankart ve flamalarla başkonsoloslukta oy kullanan kişilere yönelik sözlü tacizde bulundu. Sözlü olarak başlayan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu taraflar birbirlerine yönelik bıçaklı saldırı eylemi gerçekleştirdi. Saldırıda 2'si ağır 4 kişi yaralandı.



TERÖRİSTLER POLİS KONTROLÜNDE AYRILDI


Brüksel Polisi Sözcüsü, “Olaya müdahale etmek durumunda kaldık, çünkü olaylar haddini aştı. Birden çok yaralı var ve tedavi edilmek üzere hastaneye gönderildiler. Olaya karışan şahıslar hakkında soruşturma başlatıldı” dedi.



Polisin müdahalesine rağmen bir süre daha başkonsolosluk önünde eylem yapan PKK yanlısı grup, polis korumasıyla Brüksel Başkonsolosluğu önünden ayrıldı.Yaşanan olayla ilgili yazılı açıklama yapan Türkiye'nin Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, “Başkonsolosluğumuzda oy verme işlemleri sorunsuz bir şekilde devam ederken Başkonsolosluğumuza 100 metre mesafede bir grup vatandaşımız arasında çıkan arbede neticesinde yaralanmalar olduğu büyük üzüntüyle öğrenilmiştir.Bu olaydan dört siyasi parti (AK Parti, MHP, CHP, HDP) temsilcimiz büyük üzüntü duyduk” ifadelerini kullanıldı.



Başkonsolosluk yakınlarında toplanan bir grup vatandaş, polisin güvenlik önlemleri arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine tezahürat yapıp, “Dik dur, eğilme, bu millet seninle”, “Her Türk asker doğar”, “Vatan sana canım feda” ve “PKK kalleştir, Türk-Kürt kardeştir” sloganları attı.


#Brüksel
#PKK
7 yıl önce