|

Bulgaristan'da rüşvet operasyonu

Bulgaristan-Türkiye sınırında, Hamzabeyli''nin karşısındaki Lesovo Gümrük Kapısı''nda pazar günü yapılan polis operasyonu ile ilgili soruşturma sürüyor.

Aa
00:00 - 4/11/2014 Salı
Güncelleme: 12:03 - 4/11/2014 Salı
Yeni Şafak
Bulgaristan'da rüşvet operasyonu
Bulgaristan'da rüşvet operasyonu

Cumhuriyet Başsavcı Yardımcısı Borislav Sarafov, rüşvet alırken suçüstü yakalanan 7 gümrük personelinin üzerinde, 220 bin leva (110 bin avro) bulunduğunu açıkladı.

Sarafov, Lesovo''da çalışan tüm personelin gözaltına alındığı operasyon sonrası, gümrük bölgesi ve özel adreslerde de arama yapıldığını kaydetti.

''Baktığımız her yerden rulo haline getirilmiş paralar çıktı. Gümrükçülerin kullandığı tüm zulaları araştırdık'' diyen Sarafov, örgütlü suç şebekesi olarak çalışan grubun aylık 40 bin avro topladığını belirtti.

Alınan bilgiye göre, rüşvet alan personelin 5''i, Lesovo''da müdür olarak çalışıyordu.

Gümrükçülerin, ağırlıklı olarak yük araçlarının geçtiği Lesovo''da, şoförlerden 5-10 avro aldığı, her gümrükçünün mesai saatlerinde topladığı parayı müdürü üzerinden Lesovo Müdürü'ne aktardığı, toplanan paraların depoda saklandığı belirtildi. Ortak bir havuzda biriken paranın ayda bir kez paylaşıldığı ifade edildi. Büyük bir bölümü müdürlere ayrılan paranın bir kısmı ise gümrükçülere ''çalışma teşviki olarak'' veriliyordu.

Operasyonu düzenleyen Devlet Milli Güvenlik Ajansı (DANS) yetkilileri, hazırlık çalışmalarının 4 ay sürdüğünü belirttiler.

Savcılık, başta şebeke lideri Lesovo Gümrük Müdürü Dimitar Kolev olmak üzere 7 görevlinin iddianamelerini hazırladı. Soruşturma kapsamında farklı uyruklu 14 kamyon şoförünün ifadeleri alındı.

10 yıl önce