|

Burj El Barajne'deki 200 çocuk okula kavuştu

Sadakataşı Derneği, Filsitinli mültecilerin zor şartlarda yaşadığı Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki Burj El Barajne Mülteci Kampı’nda, El Aksa Anaokulunun açılışını gerçekleştirdi.

Yeni Şafak
14:54 - 14/12/2017 الخميس
Güncelleme: 15:02 - 14/12/2017 الخميس
Yeni Şafak
Beyrut yakınlarindaki Burj El Barajne Kampı'nda inşa edilen anaokulunda 200 çocuk eğitim görecek.
Beyrut yakınlarindaki Burj El Barajne Kampı'nda inşa edilen anaokulunda 200 çocuk eğitim görecek.

Filistinli mültecilerin yaşadığı kampta 200 çocuğun eğitim görebileceği, tefrişatı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından yapılan El Aksa Anaokulu’nun açılışı geçtiğimiz günlerde yapıldı. Anaokulunun inşa edildiği Burj El Barajne Mülteci Kampı Beyrut’un merkezine 4 kilometre uzaklıkta, 1,3 kilometre karelik bir alana inşa edildi. Yaklaşık 30-35 bin Filistinli mültecinin yaşadığı kampa elektrik ve su günde yaklaşık 5-6 saat veriliyor. Eğitim olanaklarının yok denebilecek bir düzeyde olduğu kampa Sadakataşı Derneği tarafından yapılan anaokulunda 200 öğrenci ücretsiz eğitim görecek.

Anaokulunun açılışına Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Hasan Turan ve Halis Dalkılıç, AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal, TİKA Beyrut Koordinatörü Serhat Küçükkurt, AK Parti Genel Sekreter yardımcısı Abdulkadir Özel, Türkiye'den giden gazeteci heyeti ve kampta yaşayan Filistinliler katıldı.

Türkiye’den gelen heyete anaokulunu gezdiren Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal yaptığı konuşmada, "İnsanların ihtiyacı olan bir eğitim projesi açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yaklaşık iki yıl önce kampta yapmış olduğumuz dağıtımlar sırasında karşılaştığımız bir eğitim kurumunu yıkıp baştan yapmak suretiyle çalışmamızı gerçekleştirdik. El Aksa Anaokulu’nda 3-6 yaş arasında 200 öğrenci 6 ayrı sınıfta eğitimlerini alacaktır. Bu günkü şartlarda eğitim ve öğretime elverişli modern bir eğitim merkezini buradaki kardeşlerimize sağlamış olduk" dedi

#Burj El Barajne
#Lübnan
#Beyrut
#Sadataşı
٪d سنوات قبل