|

Cameron BBC'ye isyan etti

Terör örgütü IŞİD'e ilişkin haberleri 'İslam Devleti' ifadeleriyle servis eden İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye Başbakan David Cameron tarafından uyarı geldi. Cameron, "İslam Devleti ifadesi terör örgütüyle hiçbir ilişkisi olmayan milyonlarca Müslümanı aşağılıyor, böyle demekten vazgeçin" dedi.

Yeni Şafak
10:26 - 30/06/2015 Tuesday
Güncelleme: 07:30 - 30/06/2015 Tuesday
DHA

İngiltere Başbakanı David Cameron, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) haberlerinde IS yani İslam Devleti adını kullanan BBCye çağrıda bulunarak, bu örgüte İslam Devleti denilmesinden vazgeçilmesi çağrısında bulundu. Cameron, İslam Devleti ifadesinin terör örgütüyle hiçbir ilişkisi olmayan milyonlarca Müslümanı aşağıladığını söyledi.



BBC Radio 4te ünlü sunucu John Humphryse röportaj veren Cameron, sunucunun İslam Devleti ifadesini kullanması üzerine, BBCnin bu örgüte İslam Devleti demesini bırakmasını isterdim, onlar İslam Devleti değil, korkunç, barbar bir rejim. Yaptıkları şey İslam dinini çarpıtmak, bu programı dinleyen birçok Müslüman İslam Devleti ifadesini her duyduğunda aşağılanmış hissedecek. O yüzden ISIL (IŞİDin İngilizcesi) demek daha iyi diye konuştu.



#ışid
#david cameron
#cameron bbc uyarı
#bbc ışid haberleri
9 years ago