|

Camiler ırkçıların hedefinde

Avrupa’da Müslümanlara yönelik ırkçı saldırılar her geçen gün artıyor. Müslümanlara yönelik nefret söylemi ve şiddet karnesi bir hayli kabarık olan Avrupa’da, son olarak, İskoçya’da bir caminin duvarına “Müslümanlar evinize gidin” yazıldı. Fransa’da ise bir cami kundaklandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 00:03 - 19/12/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

İskoçya'nın Kuzey Lanarkshire bölgesindeki Cumbernauld Camisi'nin duvarına, İslam karşıtı ve ırkçı ifadeler içeren yazılar yazıldığı bildirildi. İskoçya polisinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, caminin 2 duvarına “Sarazenler (Haçlı Seferleri sırasında Avrupalı savaşçıların Müslümanlara taktığı ad) evinize gidin” ve “Deus Vult (Latince:Tanrı İstiyor)” ifadeleri yazıldığı aktarıldı.





Fransa'nın kuzeyinde Chateau Thierry kasabasında da bir cami kundaklandı. Kimliği belirlenemeyen saldırganlar tarafından Cumartesi sabahı erken saatlerde düzenlenen kundaklama eylemi, camide maddi hasara yol açtı. Avrupa'da Müslümanların en fazla yaşadığı ülkeler arasında Fransa ilk sırada bulunuyor. Hafta başında da başkent Londra'da bir tren istasyonunda “Müslüman öldürmek istiyorum” diye bağıran bir saldırgan, bir Müslüman'ı bıçakla yaralamıştı.






#İskoçya
#Fransa
#Camiye saldırı
7 yıl önce