|

Çeçenler Strasbourg'ta duracak

Rusya'nın Çecenistan'daki soykırım politikasını dünyaya duyurmak amacıyla Çeçen göçmenlerden oluşan Kafkasya İnsan Hakları Derneği ve Gurcistan Çeçen-Kafkas Komitesi temsilcileri 'Barış Yürüyüşü' düzenlediler.

Yeni Şafak
00:00 - 9/09/2001 Pazar
Güncelleme: 21:05 - 21/07/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Çecenistan'a komşu İnguşetya Cumhuriyeti'nin başkenti Nazran'dan yola çıkan Çeçenler, Dağıstan ve Azerbaycan üzerinden Gürcistan'a ulaştı. Tiflis'te miting düzenleyip amaçlarını açıklayan Çeçenler, "Barış Yürüyüşü''nü Gürcistan'dan deniz yolu ile Türkiye'ye, Türkiye'den de Yunanistan'a ve sonra Kuzey Afrika ülkelerinde sürdüreceklerini, bulunduklari geminin İspanya, İngiltere, Almanya ve birçok Avrupa ülkelerinin limanlarına gireceğini ve Avrupa'ya Çeçen mücadelesinin gerçeklerini anlatacağını belirttiler.



"Barış Yürüyüşü"nün Gürcistan'ın Batum limanından deniz yolu ile Trabzon, Sinop ve İstanbul'a ulaşacağı belirtildi. "Barış Yürüyüşü"nün Strasbourg'daki Avrupa Parlamentosu binası önünde sonuçlanacağını belirten Çeçenler, Avrupa ve dünya kamuoyuna, "Çeçenistan'da Rusya'nın uyguladığı soykırım politikasının sessiz izlenmesine son verilsin'' diye çağrıda bulundular. Mitingte Rusya'ya karşı sloganlar atan ve konuşma yapan göstericiler Rusya'nın Çecenistan ve tüm Kafkasya'dan çekilmesini istediler.

#Rusya
#Çeçenistan
#Strasbourg
23 yıl önce