|

Cem Özdemir'den 'anlamsız' tweet

Hamburg'da yaşanan büyük olaylara beklenmedik bir isimden tepki geldi. Türkiye'deki hükümet karşıtı protestoları her platformda destekleyen Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, Almanya'daki eylemleri 'anlamsız' buldu.

Yeni Şafak
15:45 - 8/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 16:01 - 8/07/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, göstericileri yerden yere vuran Alman polisine destek verdi.
Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, göstericileri yerden yere vuran Alman polisine destek verdi.

Almanya'nın Hamburg kentinde G20 Liderler Zirvesi'ne karşı on binlerce gösterici iki gündür sokaklar protesto gösterileri düzenliyor. Dünya liderlerini ağırlayan kent adeta savaş alanına dönmüş durumda.

Alman güvenlik güçleri, şiddetini artıran olaylara karşı sert müdahalelerde bulunmaya başladı. Polis, operasyonlarla evlere baskınlar düzenleyebileceğini açıkladı. Ayrıca Alman Özel Kuvvetler de müdahalelere katıldı.

"Protestolar anlamsız"

Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir'in olaylara karşı ifadeleri ise dikkatleri çekti. Katıldığı her platformda Türkiye'yi karalayan ve protestolara destek veren Özdemir, Almanya için çelişkili bir tutum sergiledi. Gösterileri anlamsız bulduğunu ifade eden Özdemir, Alman polisi içinse destek mesajı yayımladı.


Tepki yağıyor

Vatandaşlar, söz konusu tweetin altına Özdemir'in Gezi olayları boyunca verdiği provokatif destek mesajlarını hatırlatan görüşlerini paylaştı.

#Cem Özdemir
#Hamburg
7 yıl önce