|

Clinton'ın gitmediği ülkeye Trump gitmiş

Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, 31 Ağustos'ta Trump ile yaptığı görüşmeden önce Hillary Clinton'a da görüşme teklifinde bulunduğunu ancak Clinton'ın görüşme teklifini geri çevirdiğini söyledi. Pena, Trump'ın kendisine işbirliği mesajı verdiğini ancak, ABD'ye döndükten sonra Meksika sınırına duvar öreceğini yenilediğini söyledi.

Yeni Şafak
11:22 - 24/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 11:43 - 24/10/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, Trump'ın 31 Ağsutos'ta gerçekletirdiği Meksika ziyareti ile ilgili gelen eleştirilere cevap verdi. Meksika'nın Canal 11 televizyonuna konuşan Pena, Trump ile görüşme kararının arkasında dururken, görüşmenin 'daha iyi bir şekilde' gerçekleşebileceğini de söyledi.



Trump'ın Meksikalı göçmenleri engellemek için Meksika sınırına duvar öreceğini söylemesi, Meksika'da büyük tepki toplamıştı. Meksikalılar Pena'nın Trump'la görüşmesine de tepki göstermişti.





Pena, Trump ile görüşmesi için, “Ben bir ikilem ile karşı karşıyaydım, 'Evet ya da Hayır.' Ben teklifi yapmıştım ve o da Evet dedi. Çünkü günün sonunda, bütün olanlar Meksika'nın çıkarlarını sağlamak içindi" dedi.



Pena, benzer bir görüşme teklifini Donald Trump'ın rakibi Clinton'a da yaptığını ancak teklifin geri çevrildiğini söyledi.



Pena, Trump'la görüşmesinin daha iyi bir şekilde yapılabileceğini de söyledi. Trump'ın ziyaret sırasında Meksika ile işbirliği yapacağını söylediğini ancak ABD'ye döndükten sonra yeniden duvar örmekten bahsettiğini söyledi.







#Meksika
#Enrique Pena
#Trump
#ABD
#Clinton
#Mülteci
#Sınır
8 yıl önce