|

Comey’den Trump’a tutanak şoku

Washington’da geçen hafta başlayan FBI depremi artçı sarsıntılar ile devam ediyor. Son olarak ABD Başkanı Donald Trump’ın görevden aldığı FBI eski Direktörü James Comey’nin, Şubat ayında Trump ile görüşmesinde tuttuğu tutanaklar basına sızdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/05/2017 Perşembe
Güncelleme: 06:58 - 18/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
ABD'de  geçen hafta başlayan FBI depremi devam ediyor.
ABD'de geçen hafta başlayan FBI depremi devam ediyor.

New York Times’a sızdırılan tutanakta Comey, “Trump, Rusya’yla bağlantıları nedeniyle hakkında soruşturma açılan Ulusal Güvenlik eski Danışmanı Michael Flynn dosyasının kapatılmasını istedi” ifadelerini kullanıyor. Tutanağa göre Comey bu talebe yanıt vermedi, sadece Trump'ın "Flynn iyi bir adam" sözüne cevaben, "Katılıyorum, iyi bir adam" dedi. Tutanak, ABD’deki Trump muhalifi ana akım medya ve siyasiler tarafından, Rusya soruşturmasına açık müdahale olarak nitelendirildi. Beyaz Saray ise söz konusu iddiayı yalanladı.

KONGRE'DEN İKİ
AYRI DAVET ALDI

Öte yandan Comey'nin, “görevden uzaklaştırılmasıyla” ilgili halka açık oturumlarda konuşması için ABD Kongresinden iki ayrı davet aldığı bildirildi. ABD Senatosunun İstihbarat Komitesi ve Adalet Komitesi, Comey'yi halka açık oturumlarda konuşması için davet etti. Senato İstihbarat Komitesi Başkanı Cumhuriyetçi Senatör Richard Burr ile komite üyesi Demokrat Senatör Mark Warner, komitenin Comey ile basın kapalı görüşme yapmayı istediğini de bildirdi. Comey, komitenin geçen haftaki kapalı görüşme talebini geri çevirmiş, kamuoyuna açık olması halinde Senatoya geleceğini belirtmişti. Senato Adalet Komitesinin de Comey'yi konuyla ilgili en kısa zamanda davet edeceği kaydedildi.

Medyaya hizmet etmem

ABD Başkanı Trump, ABD Sahil Güvenlik Akademisi mezuniyet töreninde konuştu. ABD basının sürekli kendisini hedef aldığına dikkat çeken Trump, “Tarihte hiçbir politikacıya daha kötü ve adaletsiz olunmadı.” ifadesini kullandı. Yeni mezun öğrencilere, eleştirilerin kendilerini yıldırmaması gerektiğini belirten Trump, şunları kaydetti: “Saldırılar sizi daha da güçlendirmeli. Eleştiriler sizi asla yıldırmasın. Doğrularınızdan asla vazgeçmeyin. Ben Washington medyasına ve özel çıkar gruplarına hizmet etmek için seçilmedim. Ben bu ülkenin unutulmuş kadın ve erkeklerine hizmet etmek için başkan oldum.”


#ABD
#FBI
#Donald Trump
7 yıl önce