|

Çöp krizi bakanlığı işgale götürdü

Lübnan'da 'çöp krizi' nedeniyle başlayan gösterilerde, Çevre Bakanı Muhammed Meşnuk'u istifaya davet eden eylemciler, bakanlık binasını işgal etti. Çevre Bakanı Menşuk'un hala bakanlık binasında bulunduğu, buna karşın göstericilerin bakanla herhangi bir diyalog yolunun kurulmasını reddettiği belirtildi. Olay üzerine çok sayıda güvenlik görevlisinin bölgeye sevkedildiği kaydedildi.

Yeni Şafak
10:01 - 2/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 07:14 - 2/09/2015 Çarşamba
AA

Lübnan Çevre Bakanı Muhammed el-Meşnuk'un istifasını isteyen göstericiler, bakanlık binasını işgal etti.



Lübnanlı aktivistlerin sosyal paylaşım ağı Facebook'ta başlattığı ve kısa süre içinde 100 bin takipçiye ulaşan "Kokunuz çıktı" isimli harekete bağlı aktivistler, Çevre Bakanlığı binasını kuşattı. İçeriye giren bazı eylemciler oturma eylemi düzenledi. Göstericiler yaklaşık iki aydır çöplerin toplanmaması krizi nedeniyle Menşuk'un istifasını istedi.



Çevre Bakanı Menşuk'un hala bakanlık binasında bulunduğu, buna karşın göstericilerin bakanla herhangi bir diyalog yolunun kurulmasını reddettiği belirtildi. Olay üzerine çok sayıda güvenlik görevlisinin bölgeye sevkedildiği kaydedildi.



Güvenlik güçlerinin geçen hafta göstericilere yönelik "orantısız güç" kullanımının gerilimi tırmandırdığı belirtilirken, eylemcilerin bakanlık binasını kuşatma girişiminin sürpriz bir hamle olduğu kaydedildi.



Ülkedeki yolsuzluk ve çöp krizini protesto etmek için başlattığı gösterilerde, protestocuların krizin çözümü için hükümete verdikleri 72 saatlik süre bu akşam dolacaktı.



Bakanlık binasında eylem yapan kişiler, Lübnanlılara bakanlık binasına gelme çağrısında bulunurken, güvenlik güçleri binayı tahliye etmek için eylemcileri ikna etmeye çalışıyor.



Beyrut'taki tek çöp toplama şirketinin temmuz ayının ortalarında çalışmalarını durdurması ve ana çöp depolama merkezlerinden birinin kapatılması, başkentin ana caddeleri ile ara sokaklarında büyük çöpyığınlarının oluşmasına yol açtı. Hükümetin iki aydan bu yana köklü bir çözüm bulamadığı sorun, insan sağlığını tehdit edecek boyuta ulaşacağı endişesiyle halkın tepkisini çekiyor.



#Lübnan
#Lübnan Çevre Bakanı Muhammed el-Meşnuk
9 yıl önce
default-profile-img