|

DEAŞ Bingazi'den çekiliyor

Terör örgütü DEAŞ'ın dün sabah saatlerinde Libya'nın Bingazi kentinden çekildiği belirtildi. Terör örgütünün Libya'nın orta kesimlerinde yer alan Misrata ile Sirte arasında bir yere çekildiği düşünülüyor.

Yeni Şafak
09:51 - 6/01/2017 Cuma
Güncelleme: 09:54 - 6/01/2017 Cuma
Yeni Şafak
Terör örgütü DEAŞ'ın 13 araçlık bir konvoyla çekildiği belirtildi.
Terör örgütü DEAŞ'ın 13 araçlık bir konvoyla çekildiği belirtildi.

Suriye ve Irak'ın yanı sıra Libya'da da varlık gösteren terör örgütü DEAŞ'ın Bingazi şehrinden çekilerek, Libya'nın orta kesimlerine doğru gerilediği belirtiliyor.



El-Cezire'de yer alan habere göre, Bingazi'deki yerel kaynaklar, 13 arabadan oluşan terör örgütüne ait konvoyda yaklaşık 60 silahlı terörist bulunduğu belirtildi. Terör örgütü DEAŞ, bir süredir Bingazi'nin batı kesimini abluka altında tutuyordu.



DEAŞ çekilirken çatışma çıktı


DEAŞ'ın Bingazi'den çekilmeyi iki aydır planladığı ve çekilme eyleminin Libya'daki 'Halife Hafter' güçleriyle anlaşmalı bir şekilde yapıldığı ve DEAŞ'lı teröristlerin çekilmesi sırasında Hafter güçleri tarafından örgüte yönelik bir hava saldırısı düzenlenmediği belirtildi.



DEAŞ'lı teröristlerin El-Sabiri bölgesinden çekilirken bir çatışma yaşandığı belirtildi. Çatışmada 2 DEAŞ'lı teröristin öldürülüğü ve Hafter'e bağlı güçlerden 2 kişinin rehin alındığı ifade edildi.



Bingazi'den çekilen DEAŞ'lı teröristlerin Libya'nın orta kesimlerinde yer alan Misrata ve Sirte arasında bir bölgede olduğu düşünülüyor.



ABD: Libya'da DEAŞ'ın kontrol ettiği bölge kalmadı


  • 2015 yılının başlarında DEAŞ'ın eline geçen Sirte kentinin geri alınması için Libya güvenlik güçleri mayıs ayından bu yana mücadele ediyordu. Libya hükümetinin daveti üzerine ABD savaş uçakları, ağustos ayından beri Libya güvenlik güçlerine destek veriyordu. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü, Aralık ayında yaptığı açıklamada, Yüzbaşı Jeff Davis, Sirte kentinin DEAŞ militanlarından temizlendiğini kaydederek, "Libya'da DEAŞ'ın kontrol ettiği bölge kalmadı" diye konuşmuştu.











#DEAŞ
#Bingazi
#Libya
7 yıl önce