|

Dizinin dibinde

Darbe girişimini Akıncı'dan yöneten 'hava imamı' Adil Öksüz'ü, Gülen'in önünde diz çökerken gösteren video ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/08/2016 Pazar
Güncelleme: 00:23 - 14/08/2016 Pazar
Yeni Şafak

15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasının ardından cuntacıların merkez karargahı Akıncı Üssü'nden kaçarken yakalanan ancak Ankara Adliyesi'nde dakikalar içinde salıverilen ve kayıplara karışan Adil Öksüz'ün yeni görüntüleri ortaya çıktı. FETÖ lideri başterörist Fetullah Gülen'in Pensilvanya'daki malikanesinde çekildiği anlaşılan bir video kaydında Öksüz, önünde iki çocukla birlikte Gülen'in önünde diz çökmüş halde görülüyor. Çocuklar teröriste şiir okurken Öksüz de onlara yardımcı oluyor. 2015 yılında çekildiği tahmin edilen görüntü, paralel örgütün medyadaki tetikçilerinden firari Tuncay Opçin'in sosyal medya hesabından yayınlandı.



ŞİFRESİNİ KIRDILAR


Opçin'e ait hesabın şifresini kıran bir grup vatansever internet korsanı, Adil Öksüz'ü Pensilvanya'da gösteren videoyu yayınlayarak, Gülen'e bağlı 'ilahiyatçı akademisyen'in gerçek yüzünü de gözler önüne sermiş oldu. Gülen'in sosyal medyadaki tetikçilerinden eski polis Emre Uslu da Tuncay Opçin'e ait hesabın 'hacklendiğini' doğruladı.





DARBE İÇİN GÖNDERİLDİ


Akıncı'da yakalanmasının ardından Sincan Batı Adliyesi Hakimi Köksal Çelik ve Asliye Ceza Hakimi Çetin Sönmez tarafından -savcının itirazlarına rağmen- anlaşılmaz bir şekilde serbest bırakılan Öksüz, darbe girişiminin sabahında sırra kadem bastı. Örgüt içinde 'Hava Kuvvetleri İmamı' olarak tanınan Öksüz'ün, Sakarya Üniversitesi'nde görev yaparken son 14 yılda 109 kez yurtdışına, çoğunlukla ABD'deki Pensilvanya'ya gittiği belirlenmişti. Öksüz'ün Gülen tarafından 15 Temmuz darbe girişimi için özel olarak gönderildiği ve cuntacıları organize ettiği belirtiliyor.



Hâlâ kayıp


Serbest bırakıldıktan sonra uçakla İstanbul'a giden Öksüz, 19 Temmuz'da Sakarya Akyazı'daki kayınpederinin evine uğramış, aracını burada bırakarak kayıplara karışmıştı. Her yerde aranan Öksüz'ü İstanbul'da sakladığı belirlenen gazeteci bacanağı Erdal Şen ile kayınbiraderi Ali Sami Yıldırım (örgütün Rusya imamı) tutuklanmıştı. Öksüz'ün hocası SAÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Davut Aydüz de Sakarya'da tutuklandı. Gözaltına alınan kayınpederi Cevat Yıldırım ise dün tutuklandı. Öksüz'ün darbe girişiminden yaklaşık bir ay önce eşi ve 3 çocuğunu ABD'deki diğer kayınbiraderi Abdülhadi Yıldırım'ın yanına bıraktığı öğrenildi. Darbeci 'hava imamı', 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü Komutanı Hakan Evrim'e, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile Gülen'i görüştürme teklifinde bulunmuştu.



Tutuklayın




İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişiminin talimatını verdiği belirlenen FETÖ lideri Fetullah Gülen'in


tutuklanması istemini içeren yazıyı, ABD yetkili makamlarına iletilmek üzere Adalet Bakanlığı'na gönderdi. Bakanlık, Gülen'e


ilişkin birçok bilgi-belgeyi daha önce ABD'ye göndermişti. Son tutuklama istemini de alacak ABD'nin, başteröristi koruyup


kollayan tavrını sürdürüp sürdürmeyeceği merak konusu.






#Fetullah Gülen
#Adil Öksüz
8 yıl önce