|

Dostum Ahmet!

Mihraç Ural, Dündar ve Şık’a talimatlarla yaptığı haberler sonrası ikiliyi öven mesajlar paylaşmış. Terörist Ural, Şık için “Kardeşim, dostum” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 06:03 - 20/07/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Terörist Mihraç Ural
Terörist Mihraç Ural

Reyhanlı katliamı ve MİT tırlarının durulmasının ardından Ahmet Şık ve Can Dündar’a operasyonel haber yapılması talimatını veren terör örgütü Acilciler’in ele başı Mihraç Ural, haberlerin yayınlanmasının ardından gazetecileri övgüye boğmuş. Terörist Ural haberlerin yayınlandığı sosyal medya hesaplarından haberlerden ötürü Ahmet Şık ve Cumhuriyet Gazetesi yönetimine teşekkür etti.

ŞIK VE DÜNDAR’A ÖVGÜLER!

Operasyonel haberler için “Tam bir gazetecilik örneği” ifadelerini kullanan Ural, “Tüm takipçilerimden rica ediyorum lütfen MİT tırları haberlerini okuyun ve mutlaka Cumhuriyet Gazetesi alın” çağrısı yaptı. Ural, “kardeşim, dostum” ifadelerini kullandığı Ahmet Şık için yayınladığı dosya komplo haberlerle ise kendilerine yönelik saldırıları aydınlığa çıkardığını söylüyor.


KATİLİMLE GÖRÜŞTÜM YALANI

12 Eylül öncesi Çukurova bölgesinde terör faaliyeti yürüten THKP-C Acilciler örgütünün kurucu isimlerinden Mihraç Ural tutuklu bulunduğu cezaevinden kaçarak Esed rejimine sığındı. Türkiye aleyhine faaliyetlerini sürdüren Mihraç Ural, Reyhanlı ve Banyas katliamlarından sorumlu isim olarak biliniyor. 2015 yılında Mihraç Ural ile aracılar ve telefon, Skype aracılığı ile çeşitli görüşmeler yapan Ahmet Şık şahsi twitter hesabından katilim ile konuştum başlıklı mesaj yayınladı. Mihraç Ural Ahmet Şık görüşmelerinde etkin şahıslardan Mustafa Seyfullah Kılıç yine aynı dönem kaçak yollardan Lazkiye-El Basit bölgesine geçerek Mihraç Ural Ahmet Şık arasında bilgi paylaşımında aracılık etti.

#Mihraç Ural
#Can Dündar
#Ahmet Şık
7 yıl önce