|

El-Bab'a ilerleyen TSK ve ÖSO araç ve silah takviyesi yapıyor

Fırat Kalkanı Harekatı 3'üncü ayını geride bırakırken, TSK ve ÖSO'nun Cerablus'tan sonra terör örgütlerinden temizlemeyi hedeflediği El-Bab'a ilerleyişi sürüyor. TSK ve ÖSO birlikleri, bölgeye araç, silah ve askeri personel sevkiyatı yapıyor.

Yeni Şafak
12:50 - 23/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 16:21 - 23/11/2016 Çarşamba
AA
Özgür Suriye Ordusu'ndan birlikler, El-Bab kentini, 2 kilometre dışarıdan çevreledi.
Özgür Suriye Ordusu'ndan birlikler, El-Bab kentini, 2 kilometre dışarıdan çevreledi.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DEAŞ'ın kontrolündeki El-Bab'a ilerleyen Özgür Suriye Ordusunun (ÖSO) ulaştığı son noktadaki mevziler görüntülendi.



Fırat Kalkanı Harekatı'nda kritik öneme sahip Halep'in El-Bab ilçesini terör örgütü DEAŞ'tan kurtarmak isteyen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli ÖSO birlikleri, bölgeye askeri personel, araç ve silah takviyesini sürdürüyor.



2 kilometre dışarıdan çevrelediler


Yoğun çatışmaların yaşandığı bölgede, ÖSO mensuplarının ele geçirdiği son noktalardan biri olan El-Bab ile Al-Azrak arasındaki mevzilerden ağır silahlar ve havan saldırılarıyla gerçekleştirdiği kuşatmayı kırmak ve kontrolü elinden bırakmak istemeyen DEAŞ üyeleri, şehri 2 kilometre dışarıdan çevreleyen kontrol noktalarına konuşlandırdığı keskin nişancılar ve doçkaların yanı sıra zaman zaman havan saldırılarıyla ÖSO birliklerini püskürtmeye çalışıyor.



ÖSO birlikleri, çatışmaların özellikle akşama doğru yoğunlaştığı bölgede, El-Bab'daki sivillerin zarar görmemesi için ihtiyatlı ilerliyor.



Bölgedeki terörist varlığının kısa süre içerisinde bertaraf edilmesi hedefleniyor.












#ÖSO
#El-Bab
#Suriye
7 yıl önce