|

El Kaide, 2 İspanyol'u serbest bıraktı

El Kaide'nin 9 aydır rehin tuttuğu 2 İspanyol serbest bırakıldı

Aa
00:00 - 23/08/2010 Pazartesi
Güncelleme: 19:24 - 23/08/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
El Kaide, 2 İspanyol'u serbest bıraktı
El Kaide, 2 İspanyol'u serbest bıraktı

Terör örgütü El Kaide'nin yaklaşık 9 aydır rehin tuttuğu, sivil yardım örgütü çalışanı 2 İspanyol serbest bırakıldı.

Yerel basının hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberde, 9 aydır rehin tutulan 2 kişinin serbest bırakıldığı doğrulandı.

İspanyol hükümeti, Accio Solidaria adlı sivil yardım örgütü çalışanı Roque Pascual ve Albert Vilalta'nın bırakıldığını, onları almak üzere Burkina Faso'ya bir askeri uçak gönderildiğini duyurdu.

İspanya Başbakanı Jose Luis Rodrgiuez Zapatero, düzenlediği basın toplantısında, iki İspanyolun serbest bırakılmasının sağlayan bazı bakanlara, gizli servis elemanlarına, diplomatlara teşekkür etti. "Bugün hiç meydana gelmemesi gereken bir terörist eylemin sona erdiği, mutlu bir gündür" diyen Zapatero, iki İspanyolun akşam saatlerinde Barselona'ya varacaklarını söyledi.

29 Kasımda Moritanya'da insani yardım malzemesi taşıyan bir araçla seyahat ederken, El Kaide üyeleri tarafından kaçırılan 3 İspanyoldan Alicia Gamez mart ayında serbest bırakılmış, Pascual ve Vilalta ise bugüne kadar rehin tutulmuştu.

El Kaide'nin rehin aldığı uluslararası sivil yardım örgütü üyeleri arasında en uzun süre esir kalan kişiler olarak gösterilen Pascual ve Vilalta, 268 gün rehin kalmıştı.

İspanyolların serbest bırakılmaları için El Kaide'ye para ödendiği ve örgütün elemanlarından olan, 12 yıl hapse mahkum edilen Ömer Sid Ahmed Uld Hame adlı kişinin serbest bırakıldığı belirtiliyor. İspanyol basını, El Kaide'ye ödenen fidyenin 3,8 milyon avro olduğunu iddia ediyor.


14 yıl önce