|

Erdoğan'dan Biden'a: PYD varsa biz yokuz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Biden'ı kabul etti. Teröristbaşı Gülen'in iadesi ve Suriye'deki durumun değerlendirildiği görüşmede Erdoğan'ın Biden'a PYD/YPG'nin yer alacağı Musul ve Rakka'ya yönelik bir operasyonda Türkiye'nin yer almayacağını belirttiği öğrenildi.

Yeni Şafak
07:48 - 22/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 04:55 - 22/09/2016 Perşembe

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde Türk demokrasisine sarsılmaz desteğini yineledi ve Türkiye'nin darbe girişimiyle ilgili soruşturmasına yardım etmeye hazır olduklarını dile getirdi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden arasında gerçekleşen görüşmede FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in iadesi ve Suriye konusu görüşüldü.



"Gülen'le ilgili somut veriler gelmeye başladı"


Görüşmede Joe Biden'ın Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili Türkiye'den ABD'ye daha somut veriler geldiğini söylediği öğrenildi. Görüşmede yer alan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Biden'a 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili yeni dosyalar iletti.



ABD Başkan Yardımcısı, PKK'nın asker ve sivillere yönelik saldırılarını kınadı. İki ülke arasındaki stratejik ilişkinin önemli olduğunu vurguladı. Darbe girişimi konusunda desteğe hazır olduklarını ifade etti.



"PYD varsa biz yokuz"


Sabah'ta yer alan bilgiye göre; görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Biden'a PYD/YPG'nin yer alacağı Musul ve Rakka'ya yönelik bir operasyonda Türkiye'nin yer almayacağını belirttiği öğrenildi.



Beyaz Saray'dan açıklama


Beyaz Saray, Erdoğan ile Biden arasındaki görüşmeye ilişkin açıklama yaptı. Açıklamaya göre, Biden iki ülke arasındaki stratejik ilişkilerin önemine vurgu yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:



  1. Başkan Yardımcısı Biden, Türk demokrasisine sarsılmaz desteğini tekrarladı ve Türk halkının demokratik kurumlara ve hukukun üstünlüğüne olan bağlılığını övdü. Biden, Türk makamlarının yasa dışı ve şiddet içeren darbe girişimine yönelik soruşturmasına ABD'nin yardım sağlamaya hazır olduğunu vurguladı ve Amerikalı hukuk uzmanlarının bu konuda muhataplarıyla çalışmaya hazır olduklarını yineledi.

Açıklamada, Biden'ın PKK'yı terör örgütü olarak tanıdıklarını dile getirdiği, örgütün Türk güvenlik güçleri ile sivillere yönelik saldırılarını bir kez daha kınadığı vurgulandı. Biden'ın tüm Türk vatandaşlarına barış getirecek bir siyasi diyaloga dönülmesine yönelik umudunu ifade ettiği kaydedildi.




#Recep Tayyip Erdoğan
#Joe Biden
#Suriye
#Fetullah Gülen
8 yıl önce