|

Erdoğan'ın ziyareti öncesinde Pakistan'ın yaptığı jest

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Pakistan'a hareket ederken, dün Pakistan'da yaşanan bir gelişme dikkatleri çekti. Erdoğan'ın ziyaretinden bir gün önce FETÖ'ye yönelik olarak alınan flaş karar için Erdoğan da memnuniyetini dile getirdi.

Yeni Şafak
13:19 - 16/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 13:37 - 16/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan'a gitti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan'a gitti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Rcep Tayyip Erdoğan, 16-17 Kasım günlerinde Pakistan'a, 17-18 Kasım günlerinde ise Özbekistan'da temaslarda bulunacak. Erdoğan, Pakistan ziyaretinde Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin ve Başbakan Navaz Şerif ile görüşecek, Ulusal Meclis ve Senato ortak oturumuna hitap edecek. Türkiye ve Pakistan'dan üst düzey şirketlerin yöneticileriyle düzenlenecek toplantıya Başbakan Şerif ile katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslamabad'ın ardından Lahor'a da gidecek.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan'ın başkenti İslamabad'a hareketinden önce havalimanında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdoğan, açıklaması sırasında Pakistan'ın dün yaptığı jeste işaret etti.



  1. Pakistan hükümeti, ülkede FETÖ'ye ait 23 okulda çalışan 108 öğretmenin, aileleriyle beraber 20 Kasım'a kadar ülkeyi terk etmesini istedi.

"Bizi memnun etti"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pakistan'ın FETÖ'cüleri sınır dışı etme kararı bizi memnun etmiştir" ifadelerini kullandı.



Başbakan da teşekkür etti

Başbakan Binali Yıldırım da Pakistan'ın kararına dikkati çekti. Başbakan Yıldırım, "Kardeş ülke Pakistan'a FETÖ ile aldığı karar nedeniyle teşekkür ediyorum" dedi.











#Pakistan
#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#FETÖ
8 yıl önce