|

Eski ABD Büyükelçisi’nin Rusya yasağı doğrulandı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD’nin eski Moskova Büyükelçisi Michael McFaul’un Moskova-Washington ilişkilerine zarar vermekten dolayı Rusya’ya girişinin yasaklandığını doğruladı.

Yeni Şafak
12:34 - 14/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 09:44 - 14/11/2016 Pazartesi
Diğer

Kremlin'in yaptırım listesine dahil edildiğini ve Rusya'ya seyahat etmesinin yasaklandığını belirten ABD'nin eski Moskova Büyükelçisi McFaul, önceki günlerde sosyal medya hesabından durumu duyurmuştu. McFaul, yasağın 'Başkan Barack Obama ile yakınlığından' kaynaklandığını öne sürmüştü. Sputnik'e konuşan bir kaynak ise McFaul'a getirilen yasağın gerekçesinin Rusya ile ABD arasındaki ilişkilerin zarar görmesinde aktif rol alması olduğunu ifade etmişti.




Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova Rossiya-1 televizyonuna yaptığı açıklamada yasağı doğrulayarak “Yaptırım listesine Obama ile yakınlığından dolayı alındığını yazdı. Bizim bu ilişki ile ilgili bilgimiz yoktu, genel anlamda da konunun bununla alakası yok. Kararın sebebi McFaul'un ikili ilişkilere kasten zarar vermesi” dedi. Zaharova ayrıca, McFaul'un yaptırım listesine alınmasının 'misilleme bir tedbir' olduğunu ifade etti.



ABD'nin Moskova Büyükelçisi olarak 2012-2014 yılları arasında görev yapan McFaul, Cumhuriyetçi Donald Trump'ın ABD başkanı seçilmesinin ardından Rusya'nın 'Seçimlere müdahale ettiğini ve bu müdahalede başarılı olduğunu' iddia etmişti. McFaul Twitter hesabından yaptığı ve daha sonra sildiği açıklamasında "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin seçimlerimize müdahale etti ve başarılı oldu. Bravo" ifadelerini kullanmıştı.



Moskova, Kırım'ın 2014'te Rusya'ya bağlanmasının ardından Rus yetkililere getirilen giriş yasaklarına karşılık ABD ve AB ülkelerinin bazı vatandaşlarına giriş kısıtlamaları getiriyor.











#Moskova
#Mariya Zaharova
7 yıl önce