|

Evanjeliklerin S-400 korkusu

ABD’de Siyonist İsrail yönetimi ile ittifak kuran Evanjelist tarikatı, Türkiye’nin S-400 almasını engellemek için kampanya başlattı. Senatör Bob Menendez, Jim Inhofe, Jack Reed, Jim Risch gibi Evanjelistler, uluslararası medyaya “Türkiye’nin F-35’leri alması imkansız. S-400’lerin yanına F-35’leri koyamazsınız” demeçleri veriyor.

M. Şakir Saraç
04:00 - 24/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 01:43 - 24/04/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Bob Menendez
Bob Menendez

ABD’de Siyonist İsrail yönetimi ile ittifak kuran Evanjelist ‘tarikatı’, Türkiye’nin S-400 savunma sistemi alımını engellemek için kampanya başlattı. Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi satın alacağını açıklamasının ardından harekete geçen Evanjelist senatörler önce 9 Nisan’da New York Times’a ortak makale yazarak Türkiye’yi yaptırımla tehdit etti. Ardından geçtiğimiz gün yine bir Evanjelist olan ABD Senatörü Bob Menendez, Yunan gazetesi Ekathimerini’ye verdiği özel röportajda, “Türkiye’nin F-35’leri alma imkanı kesinlikle yok. S-400’lerin yanına F-35’leri koyamazsınız” dedi.

YİNE AYNI DAYATMA

ABD Senatosu Silahlı Hizmetler ve Dış İlişkiler Komitesi üyeleri Jim Inhofe, Jack Reed, Jim Risch and Bob Menendez, NYTimes’a yazdıkları ortak makalede Türkiye’nin ABD ile Rusya arasında bir seçim yapması gerektiğini savunarak, “Başkan Erdoğan, Türkiye’nin dünyadaki yerini belirleyecek bir tercih yapmak zorunda. Eğer Türkiye S-400’lerin teslimatını kabul ederse ABD kanunları gereği yaptırım uygulanacaktır” dedi. Makalenin devamında, “S-400 karadan havaya en ileri teknolojiye sahip füze savunma sistemi. Rusya bu sistemi F-35’lerin dahil olduğu radarlara yakalanmayan hayalet uçakların vurulabilmesi amacıyla üretti. S-400’lerin radar sistemiyle Rus ordusu, F-35’lerin nasıl çalıştığını çözebilir ki, bu

kabul edilemez bir risktir. Bu şekilde S-400’lerin F-35’leri düşürecek şekilde yeniden dizayn edilebilme ihtimali var. Türkiye F-35 anlaşmasını korumak istiyorsa hava sahasını Patriot’larla koruması gerekiyor” denildi.

YİNE AYNI TEHDİTLER

  • Aynı makalede Türkiye bir kez daha ekonomik yaptırımlarla tehdit edildi. Evanjelist tarikatın üyeleri şu ifadeleri kullandı: “Eğer Erdoğan S-400’leri alırsa ‘ABD’nin Düşmanlarına Yaptırımlarla Karşı Koyma Yasası’ (CAATSA) gereği yaptırım uygulanacak. Bu yaptırımlar piyasalarda dalgalanmaya yol açarak yatırımcıları korkuturak, Türk savunma sanayisi ve havacılık endüstrisi dahil olmak üzere Türk ekonomisine sert bir darbe indirebilir. Ayrıca F-35’ler asla verilmez ve Türkiye’nin ortak olarak şimdiden F-35 programına yaptığı 1.25 milyar dolarlık yatırım çöpe gidebilir.”
#Bob Menendez
#S-400
#ABD
5 yıl önce