|

Faşist Amerika’ya hayır

ABD’de şiddet olayları nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen Virginia eyaletinin Charlottesville kentindeki ırkçı gösteriler, New York başta olmak üzere farklı kentlerde protesto edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/08/2017 Salı
Güncelleme: 01:23 - 15/08/2017 Salı
Yeni Şafak
​Faşist Amerika’ya hayır
​Faşist Amerika’ya hayır

Charlottesville’deki ırkçı saldırılar, New York, Los Angeles, Denver, Seattle, San Francisco ve Chicago gibi büyük kentlerin yanı sıra ülke genelinde kınandı. Protestoların hedefinde, Virginia’daki saldırıların sorumlusu olarak görülen Neo Naziler ve Ku Klux Klan (KKK) gibi ırkçı gruplar kadar ABD Başkanı Donald Trump da yer aldı. Göstericiler “KKK’ya hayır, faşist Amerika’ya hayır, Trump’a hayır” sloganları attı. Beyaz Saray ise Charlottesville kentinde çıkan olaylarla ilgili yaptığı açıklamada aşırı sağcı ve ırkçı grupları adını vererek kınamadığı için eleştirilen Başkan Donald Trump’ı savundu.Yapılan açıklamada, “Başkan dünkü açıklamasında, şiddet, bağnazlık ve nefretin her türünü güçlü bir şekilde kınadığını söyledi. Buna tabi ki beyazların üstünlüğünü savunanlar, Ku Klux Klan, neo naziler ve tüm aşırılıkçı gruplar da dahil” denildi. Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster ise “Korkuyu körüklemek için gerçekleştirilen her saldırı terörizmdir” ifadelerini kullandı.


Esed sempatizanı

Öte yandan, Cumartesi günü ABD’nin Virginia eyalatindeki Charlottesville kentinde ırkçılık karşıtı eylemcilerin üzerine aracını sürerek bir kişinin ölümüne, 19 kişinin yaralanmasına yol açan 20 yaşındaki James Alex Fields Jr.’ın Nazi ve Esed sempatizanı olduğu ortaya çıktı. Fields’ın Facebook profilinde Nazi sembolleri ve Hitler fotoğrafı ile altında “yenilmez” yazan Beşar Esed fotoğrafı paylaştığı ortaya çıktı.

#ABD
#Çatışma
#Irkçılık
7 yıl önce