|

FBI'dan inanılmaz hata: Hakan'ları karıştırmış!

New York'ta tutuklu bulunan Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı davada FBI önemli bir hataya imza attı. Hakan Atilla verdiği ifadede hakkındaki iddiaları yalanlarken sorgu sırasında FBI'ın Hakan Atilla ile Hakan Aydoğan'ı karıştırdıkları ortaya çıktı.

Yeni Şafak
10:12 - 16/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 11:12 - 16/12/2017 Cumartesi
AA
ABD'de görülen Rıza Zarrab davası.
ABD'de görülen Rıza Zarrab davası.

New York'ta tutuklu bulunan Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın ifade vermeye başladığı duruşmanın 14. gününde savunma makamı, mahkemeye yeni bir dilekçe sunarak delil yetersizliği nedeniyle Atilla'ya yönelik tüm suçlamaların düşürülmesi talebinde bulundu. Fakat bu talep mahkeme tarafından kabul edilmedi.

"Beni hiç kimse yasal olmayan bir iş için aramadı"

Sarraf'ın iddia ettiği gibi 10 Nisan 2013'te Süleyman Aslan'dan talimat almadığını belirten Atilla şu ifadeleri kullandı:

Hakan'lar karışmış!

Atilla'nın belirtilen saatte uçakta olduğunu söylemesi üzerine THY görevlisi ifade vermeye çağrıldı ve Atilla'yı doğruladı. THY görevlisi ifadesinde toplantının olduğu 10 Nisan’da Atilla ve ailesinin THY uçağıyla İstanbul’dan Barcelona’ya seyahat ettiklerini, uçağın TSİ 14:04’te İstanbul’dan hareket edip TSİ 17:48’de Barcelona’ya indiğini ve THY politikası gereği uçakta telefon konuşması yapılamadığı yönünde ifade verdi.

Atilla’nın avukatları ifadesi sırasında Hakan Atilla’ya kendisi Barcelona uçağındaysa, adı geçen Hakan’ın kim olduğunu sordular. Atilla ise bu kişinin Halkbank’ta yönetici olan Hakan Aydoğan olabileceğini söyledi.



#Hakan Atilla
#Rıza Zarrab
#ABD
#Mahkeme
6 yıl önce