|

FETÖ’nün gurbet mezarlığı!

FETÖ üyeleri, ABD’nin Pensilvanya eyaletinde 2 bin kişilik mezarlık hazırladı. FETÖ elebaşı Gülen’in yaşadığı çiftliğe 5 kilometre uzaklıkta bulunan araziye kurulan “Gurbet Cemetery”de, mezar yerleri bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıkarıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 21:29 - 8/11/2016 Salı
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeleri, ABD'nin Pensilvanya eyaletinde 2 bin kişilik mezarlık yaptı. Gülen'in yaşadığı yere 5 kilometre uzaklıkta bulunan mezarlığın girişinde “Gurbet Cemetery” (Gurbet Mezarlığı) tabelası bulunuyor. Mezarlık için çeşitli bilgilerin yer aldığı bir internet sitesi de hazırlandı.



10 BİN DOLARA MEZAR


Sitede yayımlanan krokiye göre yaklaşık 2 bin kişi kapasiteli olduğu görülen alan üzerindeki mezar yerleri, bin dolardan başlayıp kişi sayısına göre 10 bin dolara kadar fiyatlarla satışa sunuluyor.


27 Mayıs 2015'ten itibaren geçerli olduğu duyurulan fiyat listesinde aile için fazla sayıda mezar yerinin alınması durumunda indirim ve taksit imkanları da sunuluyor.



SERVİ AĞAÇLARI ARASINA GÖMÜLECEK


Mezarlık için hazırlanan arazinin etrafında seyrek de olsa servi ağaçları bulunuyor. Tamamı boş olan arazinin ortasında ise bir mezar sığacak alanda karşılıklı iki servi ağacının dikilmiş olması dikkat çekiyor. Mezarlık için oluşturulan internet sayfasında şirketin Lehigh Diyalog Merkezinin alt kuruluşu olduğu belirtiliyor.



SORULARI CEVAPLAMADI


Mezarlık şirketinin yönetim kurulu başkanı olarak Murat Al gözüküyor. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Tufan, Cenaze Hizmetleri Direktörü Orhan Güven ve şirketin sekreteri olarak ise Muhlis Eren'in isimleri yer alıyor. İki kişinin de Pensilvanya'daki FETÖ organizasyonlarında faal görev aldıkları anlaşılıyor. Orhan Güven, “Gülen'in ölümü halinde bu mezarlığa mı gömüleceği”ne ilişkin soru üzerine, konuyla ilgili açıklama yapmak istemediğini söyledi.


#FETÖ
#Gurbet Cemetery
#Murat Al
7 yıl önce