|

FETÖ’ye ilk darbe Somali’den

Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar, Somali'nin, Türkiye ile kardeşliğinin bir göstergesi olarak 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sadece bir gün sonra Bakanlar Kurulu kararıyla Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) iltisaklı okulları kapatarak burada çalışan kişileri de sınır dışı ettiğini ve bu kararı da Somali başbakanının bakanlarla büyükelçiliğe gelerek bildirdiğini belirtti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:59 - 16/01/2017 Pazartesi
Yeni Şafak

Somali'deki FETÖ yapılanması hakkında da bilgi veren Bekar, Somali'nin bu konuda örnek olarak gösterilebilecek bir ülke olduğunu kaydederek şöyle devam etti:



16 TEMMUZ'DA KAPATTIK


“İki ülke arasında kardeşliğin bir göstergesi olarak 16 Temmuz'da, darbeden sadece bir gün sonra, bakanlar kurulu kararıyla FETÖ iltisaklı okulları kapattılar, orada çalışan kişileri de sınır dışı ettiler ve bu kararı da Somali başbakanı büyükelçiliğimize bakanlarla birlikte gelerek bildirdi. Bir hafta içinde bu kişiler ülkeyi terk ettiler ve Mogadişu'da bulunan iki okul ve bir hastane bizim yönetimimize geçti. Biz de yerel bir partnerle ortaklık kurarak okulları eylül ayında işletmeye başladık. Bugün de Maarif Vakfına devredildi okullar. Hastaneyi de Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi bünyesine kattık. Oranın bir şubesi olarak faaliyetlerine devam ediyor. Yani Somali içinde FETÖ ile ilgili bir sıkıntımız kalmadı.”







#FETÖ
#Somali
#Olgan Bekar
7 yıl önce