|

Kudüs Filistin’in başkentidir kararı alınsın

Filistin asıllı İsrail milletvekili ve İsrail Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Teybi, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) İstanbul’da cuma günü yapacağı toplantıda, “Birleşik Kudüs Filistin’in başkentidir” şeklinde ortak bir karar alınması gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:43 - 11/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
 İsrail Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Teybi
İsrail Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Teybi

Teybi, "Biz ‘Birleşik Kudüs Filistin’in başkentidir’ diyoruz. Bu karar İstanbul’daki İİT toplantısında da alınmalı ve ben bu kararın alınacağından eminim" dedi.

ERDOĞAN’A TEBRİK,
İSTANBUL’A SELAM

Trump’ın “Kudüs’ü İsrail’in başkenti” tanıma kararına karşı gösterdiği tepki ve yaptığı açıklamalarından dolayı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etmek istediğini ifade eden Teybi, şöyle devam etti: “Bugün İstanbul’da Kudüs için toplananlara selam göndermek ve saygılarımı sunmak istiyorum. Kudüs’ü savunmak için tüm İslam başkentlerindekilerle birlik içerisindeyiz. Kudüs Filistin’in başkentiydi ve öyle de kalacak. Ayrıca Filistin, Ürdün, Türkiye, Fas, Cezayir, Mısır, Lübnan ve tüm İslam dünyası, hatta Avrupa ve ABD’deki tüm halk tepkilerine teşekkür etmek istiyorum.”

TEPKİLER DAHA
SAĞLAM OLMALI

Halkın tepkisinin önemli olduğunu belirten Teybi, “Bununla birlikte resmi pozisyonlar çok daha sağlam olmalı ve ABD bu yobazca tutumundan dolayı sadece halkların öfkesini değil bu resmi öfkeyi de hissetmeli” diye konuştu.

#Ahmed Teybi
#İslam İşbirliği Teşkilatı
#İsrail
#Kudüs
6 yıl önce