|

Filistinli kadınlar arıcılığı keşfetti

Ramallah kentinde Filistinli 6 kadın arıcılık yaparak ailelerinin geçimlerine katkı sağlıyor. Kefr Malik beldesinde arıcılık yapan Filistinli girişimci kadınlar, elde ettikleri balın kilosunu 35 dolara satıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 26/08/2016 Cuma
Güncelleme: 23:15 - 25/08/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Batı Şeria'nın Ramallah kentinde Filistinli 6 kadın arıcılık yaparak ailelerinin geçimlerine katkı sağlıyor. Filistinli 6 kadın Ramallah kentine bağlı Kefr Malik beldesinde aracılık yaparak bal üretimi yapıyor. Arıcılık yapan kadınlardan Münteha Bairat (38) Batı Şeria'daki tarım birliklerinin kırsaldaki kadınları kalkındırmaya yönelik kurslarında arıcılık eğitimi aldıktan sonra 2012 yılından beri bu mesleği icra etmeye başladı ve arkadaşlarıyla birlikte gittikçe bu işte uzmanlaşıyor.



62 KOVAN 100 KİLO BAL


Münteha, bal mevsiminde 62 kovandan yaklaşık 100 kilo kadar kaliteli bal elde ettiklerini söyledi. Filistin pazarında doğal balın kilosu yaklaşık 35 dolardan satılıyor.



ARILARLA ADETA AİLE GİBİ OLDUK


Projede çalışan kadınlardan Rahme Hamayil ise, “Ben 62 yaşında tek yaşayan bir kadınım. Arıcılıkla geçimimi temin ediyorum. Vaktimi arkadaşlarımla geçiriyorum” diyerek söz konusu işinin “sahip olduğu her şey” olarak nitelendirdi. Projede yer alan İbtihac Bairat (55) ise “Arılarla sakin ve sessiz çalışmak gerek, sesten rahatsız olurlar. Arılarla adeta bir aile gibi olduk” diye konuştu.



HAYATIMIN EN GÜZÜL PROJESİ


Arıcılıkla uğraşan diğer bir kadın Nimet Hamayil de arıcılık projesinin hayatındaki en güzel proje olduğunu dile getirdi. Hemayil, “ 3 çocuğum üniversite eğitimi alıyor. Giderleri yüksek. Bal üretimi ile evlatlarımın eğitimi için eşime yardımcı oluyorum. Proje bana daha güçlü bir kişilik kazandırdı. Kendi gelirim oldu. Üreten kadın oldum” ifadelerini kullandı.


#Ramallah
#Batı Şeria
#Arıcılık
8 yıl önce