|

Floransa meydan savaşı

İtalya’nın Floransa şehrinde Başbakan Matteo Renzi’nin anayasa reformu referandumuna otoriterleşmenin önünü açacağı için karşı çıkan grupla polis arasında çatışma çıktı. Floransa Belediye Başkanı Dario Nardella, göstericileri anarşist olarak niteledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 22:00 - 6/11/2016 Pazar
Yeni Şafak

İtalya'da gelecek ay yapılacak anayasa referandumu öncesinde, Floransa'da referanduma karşı çıkan protestocu grup ile polis arasında arbede çıktı. Başbakan Matteo Renzi'nin, Floransa Belediye Başkanlığı döneminde başlattığı Leopolda Forumu'nun 7'ncisinde, kentin meydanları, caddeler ve sokaklar savaş alanına döndü. Meşale, şişe ve ses bombası atan göstericilere polis, biber gazlı ve coplu müdahaleyle sert karşılık verdi.



Floransa Belediye Başkanı Dario Nardella, “anarşist” olarak nitelediği göstericilere sert çıkarak, “Protesto haktır ancak şehri mahvetmek alçaklıktır. Benim şehrimde ve demokratik bir ülkede şiddet kabul edilemez” dedi. Renzi'nin anayasa reformu, çift parlamenter sisteme veda anlamına geliyor ve yasama yetkisini kesmeyi öngörüyor. Otoriterleşmenin önünü açacağı teziyle muhalefet referandumda “Hayır” oyu çağrısı yapıyor.


#İtalya
#Floransa
#Anayasa referandumu
#Protesto
8 yıl önce