|

Fransa'da cami kapatıldı

Marsilya İdari Mahkemesi, bölge valisi Dartout'nun kent merkezinde bulunan "Es-Sunna" adlı caminin 6 aylığına kapatılması talebini kabul etti. Böylece Fransa'da OHAL'in ilanından bu yana kapatılan cami sayısı 19 oldu.

Yeni Şafak
17:25 - 16/12/2017 samedi
Güncelleme: 21:39 - 16/12/2017 samedi
AA
Foto: Arşiv
Foto: Arşiv

Fransa'da mahkeme radikalliğin ve şiddetin teşvik edilmesini gerekçe göstererek ülkenin güneyindeki Marsilya'da bir camiyi geçici olarak kapattı.

Marsilya İdari Mahkemesi, bölge valisi Pierre Dartout'un kent merkezindeki "Es-Sunna" adlı caminin 6 aylığına kapatılması talebini kabul etti.

Mahkeme, din görevlisinin
"radikal ideolojiyi, ayırımcılığı ve şiddeti teşvik ettiği"
ne hükmederek camiyi 6 aylığına kapatma kararı verdi.
Karar şaşırtıcı

Fransız basınında yer alan haberlere göre "Es-Sunna" Cami Derneğinin avukatı Philippe Perollier, mahkemede ayrımcılığa ve şiddette teşvik ettiği öne sürülen cuma hutbelerinin 2013 yılına ait hutbelerin olduğunu ve bu yüzden verilen kapatma kararını şaşırtıcı bulduğunu ifade etti.

  • OHAL'den 19 cami kapatıldı!
  • Ülkede 13 Kasım 2015'te 130 kişinin ölümüne yol açan terör saldırılarından sonra ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) uygulaması 1 Kasım'da kaldırılmıştı. OHAL'in sona ermesiyle terörle mücadele kanununda yapılan bazı değişikliklerle OHAL'in kapsadığı bazı düzenlemeler kalıcı hale getirilmişti. Yeni kanuna göre, adli makamların birçok yetkisi valiliklere devredilirken camilerin kapatılması kolaylaşıyor.
  • Ülke genelinde OHAL çerçevesinde 19 cami kapatılırken herhangi bir sinagog veya kilise kapatılmadı.
#Fransa
#Marsilya
#Cami
il y a 6 ans