|

Halep seferberliği

Esed ve Rus rejiminin Halep’e yönelik gerçekleştirdiği yoğun bombardıman üzerine Suriye Alimler Birliği bütün İslam topluluklarına “katliamları protesto etme ve Halep’e yardım yapma” çağrısında bulundu. Konsey Başkanı Usame Er-Rıfai, "Kardeş devletler müdahale etsin" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:00 - 1/10/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Suriye Alimler Birliği, Halep'teki katliamlara karşı biraraya geldi. “Halep'e Yol Açın” başlığıyla düzenlenen toplantıya İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Suriye İslam Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Abdul Kerim Bakkar, Suriye İslam Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ahmed Havva, Suriye Alimler Birliği Konseyi Başkanı Usame er-Rifai, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Üyesi Haysem el- Malih ve Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Üyesi George Sabra katıldı.



SALDIRI VE SOYKIRIM DURDURULSUN


Birlik adına açıklama yapan Usame Er-Rifai, “Gelecek Cuma gününe kadar Halep ve halkı ile dayanışma günü kabul edilmiştir. Bütün İslam topluluklarını katliama karşı protesto etmeye ve Halep için yardım yapmaya çağırıyoruz. Halep halkına yönelen her türlü saldırı ve soykırımı durdurmalarını, tüm dünya devletleri özellikle etkili ve siyasi ağırlığı olan Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar gibi kardeş devletlerden bu çılgınlığı ve büyük tahribi durdurmak için müdahale etmelerini talep ediyoruz” dedi. Bülent Yıldırım da, rejimin Halep'e yardımların ulaşamadığını belirtti.


#Halep
#Suriye Alimler Birliği
8 yıl önce