|

Halep’te ağır bombardıman

Rusya'ya ve Esed rejimine ait savaş uçakları ve helikopterleri son 10 günde Halep'e 260 hava saldırısı düzenledi. Bu saldırıların 65'i varil bombasıyla, 18'i yerden yere atılan füzelerle gerçekleştirildi. Dünkü saldırılarda ise 12 kişi öldü 55 kişi yaralandı.

Yeni Şafak ve
03:00 - 1/05/2016 Pazar
Güncelleme: 23:03 - 30/04/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Suriye'nin Halep kentinde hastane, pazar yeri gibi sivil yerleşim alanları gözetilmeksizin düzenlenen saldırılar aralıksız sürüyor. Rusya ve Beşşar Esed rejimine bağlı bir helikopterin Halep'in Bustan el-Kasr semtindeki tıp merkezine 3 varil bombasıyla düzenlediği hava saldırısında 5 kişi yaşamını yitirdi, 25 kişi yaralandı. Savaş uçaklarının da Halep'te muhaliflerin kontrolündeki yerleşim bölgelerine düzenlediği saldırıda 7 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.



196 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ


Halep'te muhaliflerin kontrolündeki Meşhed, Meğeyir, Sahur, Sukeri, Katırci, Firdevs ve Bab Neyreb semtlerinin de rejimin hava saldırılarına maruz kaldığı ifade ediliyor. Sivil savunma ekiplerinin yaralıları enkaz altından çıkarma çalışmalarına devam ettiği aktarıldı. 21 Nisan'dan beri kentte düzenlenen saldırılarda 43'ü kadın 40'ı çocuk olmak üzere 196 kişi hayatını kaybetti, 75'i kadın, 96'sı çocuk 424 kişi yaralandı. Esed rejimi ve Rusya'ya ait savaş uçakları ve helikopterleri son 10 günde Halep'e 260 hava saldırısı düzenledi. Bu saldırıların 65'i varil bombasıyla gerçekleştirildi. Esed güçleri kentin farklı bölgelerine de 18 kez yerden yere atılan füzelerle saldırdı.





İKİ YÜZLÜ ORTAKLIK!


ABD ve Rusya, Esed rejiminin güçlü olduğu Şam ve Lazkiye'de silahların susması için anlaştı. Anlaşmaya göre Lazkiye'nin kuzeyi ile Doğu Guta'da çatışmalar durdurulurken Halep ise kapsam dışında kaldı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, kendisine yöneltilen “Halep neden uzlaşı dışında tutuldu?” sorusuna “Halep'te de sıkıntıların devam ettiğinin tamamen farkındayız. Fakat bir yerden başlamamız gerekiyor. Lazkiye'nin kuzeyi ve Doğu Guta'dan başlıyoruz ve eğer bu başarılı bir şekilde devam ederse bunu başka yerlerde de uygulamayı umut ediyoruz.” cevabını verdi. Toner, “Bize göre bu esasen çatışmaların durdurulması anlaşmasının tazelenmesi olacak.” ifadelerini kullandı.


#Halep
#Esed rejimi
#Rus ordusu
8 yıl önce