|

Halep’te katliam!

Halep’te Esed rejimi ve Rus hava saldırılarında iki günde 95 kişi hayatını kaybederken 183 kişi yaralandı. Ağustos ayında enkaz altından sağ çıkarılan Halep’in simgesi Ümran Dakneş'in de hava saldırısında yaralandığı ileri sürüldü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/10/2016 Salı
Güncelleme: 22:42 - 17/10/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Suriye'nin Halep kentinin batı kırsalında muhaliflerin kontrolünde bulunan Uveyce köyüne düzenlenen hava saldırısında 30 kişi öldü, 70 kişi yaralandı. Bombardımanda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 30 sivilin yaşamını yitirdiğini, 70 kişinin yaralandığını kaydeden ekipler, saldırıda çok sayıda binanın yerle bir olduğunu belirtti. Yıkılan binaların enkazı altında kalanlara iş makineleriyle ulaşmaya çalıştıklarını aktaran ekipler, yaralıların bölgedeki sahra hastanelerine kaldırıldığını dile getirdi.



BİR AİLEDEN ON DÖRT KİŞİ CAN VERDİ


Dün sabah Rus savaş uçağının sığınak delici bombayla düzenlediği saldırıda ise 8'i çocuk 16 sivil hayatını kaybetti. Altı haftalık iki bebek, sekiz yaş altında altı çocuğun hayatını kaybettiği saldırılarda bir aileden 14 kişi can verdi. Halep'teki kurtarma çalışmalarını yürüten sivil savunma yetkilisi Necib Ensari, Rus ordusuna ait savaş uçağının kentin doğu kesiminde muhaliflerin kontrolünde yer alan Merce semtine “nüfuz edici” bombayla saldırdığını söyledi. Ensari, sivil savunma ekiplerinin yıkılan bazı binaların enkazında kalanlara ulaşmaya çalıştığını kaydetti.



ÜMRAN'LARIN ÇİLESİ BİTMEDİ


Halep'te önceki gece düzenlenen saldırıda ise 49 kişi hayatını kaybetti, 113 kişi yaralandı. Saldırıda 5 yaşındaki Ümran Dakneş'in yaralandığı ileri sürüldü. Ümran, 18 Ağustos'ta Halep'te Esed rejimi ve Rus hava saldırılarından sağ kurtarılarak ambulansta çekilen fotoğrafıyla tüm dünyanın ilgisi çekerek Halep'in simgesi haline gelmişti. Sivil savunma örgütleri ve tıbbi yardım örgütü Sams'tan yapılan açıklamalarda Ümran'ın önceki geceki 49 kurban arasında yer almadığı bildirildi. Ümran'ın ailesine de doğrulama için henüz ulaşılamadı.







#Suriye
#Halep
#Ümran Dakneş'
8 yıl önce