|

Halep'ten 6 yaralı Türkiye'ye getirildi

Başbakan Yardımcısı Kaynak, Halep'ten Türkiye'ye getirilen yaralılara ilişkin, "6 yaralı geldi, 10 yaralı gelecek toplamda. Halep'ten çıkartılan yaralı sayısı 35'in üzerinde. Bunun tamamına yakını ağır yaralı. Onların muhtemelen tamamına yakını gelecek" dedi.​

Yeni Şafak
20:37 - 15/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 20:43 - 15/12/2016 Perşembe
AA

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Hatay'da Reyhanlı Devlet Hastanesine getirilen bir yaralıyı ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamada, bölgeden tahliye edilen yaralıların durumunun ağır olduğunu söyledi.



Ziyaret ettiği hastanın kurşun yarası bulunduğunu ifade eden Kaynak, "Hasta sayısı 10 olacak ve bu gece bu hastalar Türkiye'ye gelecek. Hastaların bir kısmı buraya alındı, diğerleri için Antakya Devlet Hastanesi'nde hazırlıklar yapıldı. Bu gelen maalesef karın bölgesinden kurşun yarasıyla gelmiş. Maalesef kurşun yemiş çocuklar var. Maalesef Halep'te insanlık katlediliyor." diye konuştu.



Kaynak, doktorların, hükümetin ve tüm ilgililerin yaralılara gerekli özeni göstereceğinin dile getirdi.



Yaralılarla birlikte refakatçilerinin de geldiğini ve aile bütünlüğünün bozulmadan misafir edileceklerini aktaran Kaynak, "6 yaralı geldi. 10 yaralı gelecek toplamda. Halep'ten çıkartılan yaralı sayısı 35'in üzerinde, bunun tamamına yakını ağır yaralı. Onların muhtemelen tamamına yakını gelecek." ifadesini kullandı.










#Halep
#Yaralı
#Veysi Kaynak
7 yıl önce