|

Hayaller Beyrut gerçekler Paris

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cubeyr, Fransız mevkidaşı Le Drian’la ile düzenlediği ortak basın toplantısında, “Hariri’yi gözaltında tuttuğumuz iddiası asılsızdır, kabul edilemez. Hariri istediği zaman istediği yere seyahat edebilir” dedi. Ancak Hariri “2 gün içinde Beyrut’a döneceğim” sözünden vazgeçip Paris’e gitme kararı aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/11/2017 Cuma
Güncelleme: 01:17 - 17/11/2017 Cuma
Yeni Şafak
Lübnan eski Başbakanı Saad Hariri - Fransa Cumhurbaşkanı Macron
Lübnan eski Başbakanı Saad Hariri - Fransa Cumhurbaşkanı Macron

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, başkent Riyad’da gözaltında tutulduğu iddia edilen Lübnan eski Başbakanı Saad Hariri’nin istediği zaman ülkesine dönmekte özgür olduğunu söyledi. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, başkent Riyad’da gözaltında tutulduğu iddia edilen Lübnan eski Başbakanı Saad Hariri’nin istediği zaman ülkesine dönmekte özgür olduğunu söyledi. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında konuşan Cubeyr, “Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn’ın, Hariri’yi Suudi Arabistan’ın gözaltında tuttuğu iddiaları asılsızdır ve kabul edilemez” dedi. Hariri’nin Suudi Arabistan vatandaşlığı da bulunduğunu hatırlatan Cubeyr, ülkede özgürce yaşadığını, istediği zaman istediği yere seyahat edebileceği gibi Lübnan’a da gidebileceğini, fakat bu kararı Hariri’nin vereceğini dile getirdi. Ancak Hariri, önceki gün “2 gün içinde Beyrut’a döneceği” açıklamasından vazgeçerek Paris’e gitmeye karar verdi.

AVN ONAYLADI

Hariri’nin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Fransa davetini kabul ettiğini söyleyen Le Drian ise, ziyaretin tarihini belirtmedi. Lübnan Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada Avn’ın, “Başbakan Saad Hariri, ailesi ile birlikte cumartesi günü Paris’e gidecek ve bir süre dinlendikten sonra istifa konusunu görüşmek üzere Lübnan’a gelecek.” ifadelerine yer verildi. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, önceki gün, Hariri’yi ailesiyle birkaç günlüğüne Fransa’ya davet ettiğini ancak bunun kesinlikle bir sığınma olmadığını belirtmişti.

#Lübnan
#Hariri
#Fransa
6 yıl önce