|

Heniyye ve Taravine 'Kudüs' için görüştü

Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye, ABD'nin skandal Kudüs kararını Ürdün Meclis Başkanı Taravine ile telefonda görüştü. Heniyye, "Bu aşamada, bu kararın durdurulması için geçmişte olmadığı kadar ortak çaba ve koordinasyonun güçlendirilmesine ihtiyaç var" dedi.

Yeni Şafak
20:54 - 13/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 21:04 - 13/12/2017 Çarşamba
AA
Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye
Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Ürdün Meclis Başkanı Atıf et-Taravine ile telefonda görüştü.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Heniyye, Taravine ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, ABD başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasının yansımalarını ele aldı.

Hamas'ın, Ürdün'ün Kudüs ve İslami kutsallar üzerindeki rolüne dokunulmasını reddettiğini vurgulayan Heniyye, "Bu aşamada, bu kararın durdurulması için geçmişte olmadığı kadar ortak çaba ve koordinasyonun güçlendirilmesine ihtiyaç var." ifadesini kullandı.

ABD'nin kararının Filistin ve Ürdün'e olduğu gibi aynı zamanda tüm İslam alemine de saldırıyı temsil ettiğini dile getiren Heniyye, ABD'nin kararına karşı Ürdün Kralı Abdullah'ın çabaları ve Ürdün meclisinin net tutumundan övgüyle söz etti.

İş birliği ve koordinasyon vurgusu yapıldı

Ürdün Meclis Başkanı Taravine de Filistin davasının Ürdün için ulusal bir dava olduğunu, Kudüs davasının da Kral Abdullah'ın yanında ilk sırada yer aldığını belirtti.

ABD'nin kararının durdurulması için dünyadaki tüm parlamenterlerle çabaların devam ettiğini aktaran Taravine, gelecek aşamada iş birliği, koordinasyon ve sürekli iletişimin devam etmesinin önemine işaret etti.

#Atıf et-Taravine
#İsmail Heniyye
6 yıl önce