|

Hızlı tren öldürdü

İha
00:00 - 22/03/2009 Pazar
Güncelleme: 18:47 - 22/03/2009 Pazar
Yeni Şafak
Hızlı tren öldürdü
Hızlı tren öldürdü

Almanya'nın Hessen eyaletinin Fulda kentinde 14 yaşındaki bir Türk genci, hızlı trenin çarpması sonucu hayatını kaybetti.


Fulda Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre, Sait Çakal (14), dün saat 16.05'te İranlı olduğu belirtilen bir arkadaşıyla birlikte tren istasyonu yakınlarında gezinirken tren altında kalarak hayatını kaybetti.

Arkadaşının ölümüne şahit olan İranlı genç, olaydan yara almadan kurtuldu ancak şoka girdi. Şehir hastanesine kaldırılan İranlı gence psikolojik destek veriliyor.

Tren kazasından sonra demiryolu güzergahı 2 saat boyunca ulaşıma kapatılırken, yetkililer kazaya gençlerin tedbirsizliği ve dikkatsizliğinin yol açtığını tahmin ediyor.

Kazada ölen Sait'in ağabeyi Berzan Çakal (17), bir gazeteye yaptığı açıklamada, "Acımız büyük. Sait'i kaybetmek ailemi ve tüm yakınlarımızı derinden üzdü, perişan etti. Babam şokta, annem ise iğne ile ayakta durabiliyor. Hepimiz yastayız" dedi.


Ailelere ve gençlere seslenen Berzan Çakal, "Ne olur çok dikkatli olun. Kimsenin canı yanmasın. Aileler çocuklarının arkadaşlık yaptığı insanları iyi tanısınlar, gittikleri yerleri iyi tespit etsinler. Her gün evden çıkarken mutlaka onları dikkatli olmaları konusunda uyarsınlar" diye konuştu.

Sait Çakal'ın cenazesi, otopsiden sonra memleketi Batman'a gönderilecek.

15 yıl önce