|

Hollanda'dan FETÖ'cü subaylara izin

15 Temmuz darbe girişimi sonrası, Türkiye'ye dönmeyi reddeden bir grup Türk subayının, aileleriyle birlikte Hollanda'ya siyasi sığınma başvurusu yaptığı ortaya çıktı. Hollanda'nın subayların başvurusunu incelemek için 18 ay boyunca ülkelerinde kalmalarına müsaade edeceği belirtildi.

Yeni Şafak
08:46 - 14/02/2017 Salı
Güncelleme: 10:10 - 14/02/2017 Salı
15 Temmuz gecesi darbe girişimine destek veren askerler.
15 Temmuz gecesi darbe girişimine destek veren askerler.

Hollanda Göç ve Vatandaşlık Dairesi (IND), sığınma başvurusunu incelemek için gereken 18 aylık süre boyunca, subaylar ile ailelerinin ülkede kalmasına izin verdi.



Hollanda'nın önde gelen gazetelerinden NRC'nin haberine göre, Avrupa'da görevli olan ve sayıları açıklanmayan bir grup subay, Ankara'nın “geri dönün" çağrısını hiçe sayarak firari olarak Hollanda'da kalmaya devam edecek.



Türkiye: Mart'a kadar dönmezseniz vatandaşlıktan çıkarılacaksınız


Türkiye, darbe girişimi nedeniyle arananların Ocak ayından itibaren 3 ay içinde ülkeye dönmesi halinde, vatandaşlıktan çıkarılmayacağını açıklamıştı.



Habere göre, Hollanda makamları olağanüstü hal (OHAL) uygulaması nedeniyle Türkiye'nin iade talebine sıcak bakmıyor.



Yunanistan da iade talebini reddetmişti


FETÖ'nün darbe girişimi sonrası Yunanistan'a kaçan 8 asker hakkındaki Türkiye'nin iade talebi Yunan mahkemesi tarafından da kandal bir kararla reddedilmişti. Türkiye kararın ardından harekete geçerek 8 cuntacı hakkında 'yakalamaya dönük tutuklama kararı' çıkardı. Darbecilerin kırmızı bültenle de aranması için İnterpol'e yazı yazılacak.






#Hollanda
#Türkiye
#15 Temmuz
7 yıl önce