|

Hong Kong'lu öğrenciler Pekin'e gidiyor

Pekin'e temsilci gönderecek Hong Kong Ögrenci Federasyonu Genel Sekreteri Alex Chow, Çin Halk Cumhuriyeti Başbakanı Li Keqiang ile görüşmeyi umduklarını belirtti.

Yeni Şafak
14:23 - 14/11/2014 Cuma
Güncelleme: 12:30 - 14/11/2014 Cuma
AA
.
.
Federasyon Genel Sekreteri Alex Chow, yardımcıları Eason Chung ve Nathan Law ile birlikte gidecekleri Pekin'de, Çin Halk Cumhuriyeti Başbakanı Li Keqiang ile görüşmeyi umduklarını belirtti.


Temsilcilerin Çin topraklarının girişinin engellenebileceği tahmin ediliyor. Çin, geçmişte muhalif olan bazı aktivist ve akademisyenlerin ülkeye girişini reddetmişti.


Hong Kong medyası, yüksek mahkemenin, Mong Kok ve Admiralty'daki protesto alanlarının boşaltılması yönünde verdiği sürenin yarın dolacağını hatırlattı. Protestocuların, kararı temyize götürmek amacıyla, avukatları aracılığıyla yaptığı başvuru reddedildi. Mahkeme, hafta başında güvenlik güçlerine iki ana merkezdeki barikatların sökülmesi, buna karşı direniş gösterecek protestocuların gözaltına alınması emrini vermişti


Öte yandan, ''radikal'' olarak tanımlayan küçük bir grup da İngiliz Konsolosluğu'nu işgal etme tehdidinde bulundu. Grup, Londra'nın, mücadelelerine yönelik desteğinin yetersiz olmasını eleştiriyor.


Protestocular, Çin hükümetinin Hong Kong halkının kendi liderini seçmesine izin vermesi için yaklaşık yedi haftadır gösteri yapıyor. Çin, ağustos ayında Hong Kong halkının 2017'de yapılması planlanan seçimde kendi liderlerini seçebileceği ancak adayların geniş temsilli bir komite tarafından belirleneceğini açıklamıştı.
#Hong Kong protestolar
#Pekin
#gösteri
9 yıl önce