|

İki devlet, tek milletiz

Pakistan'ın Bursa Fahri Başkonsolosluğu, resmi törenle açıldı. Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Mahmood, "Biz, iki devlet, tek milletiz. İki ülke liderlerinin, sıkı bir ekonomik ortaklıkla desteklenmiş olarak, bu uzun süreli ve yürekten bağları stratejik bir ilişkiye dönüştürmek gibi bir vizyonu vardır" dedi.

Yeni Şafak
21:40 - 11/01/2016 Pazartesi
Güncelleme: 19:42 - 11/01/2016 Pazartesi
AA

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (DOSAB) İpekiş Fabrikası'nda düzenlenen törende, iş adamı Murat Tarman, Pakistan'ın Bursa Fahri Başkonsolosu oldu.



Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Sohail Mahmood, törende yaptığı konuşmada, Tarman'ı fahri başkonsolos olarak atandığı için tebrik etti.



Mahmood, Pakistan ve Türkiye halkları arasındaki kalıcı ilişkinin, devletlerarası ilişkilerde çok az benzeri bulunduğunu söyledi.



İki ülke arasındaki güçlü kader kültür ve ortak tarih bağlarının benzersiz bir karşılıklı güven ve ortak kader hissiyle desteklendiğini belirten Mahmood, "Biz, iki devlet, tek milletiz. İki ülke liderlerinin, sıkı bir ekonomik ortaklıkla desteklenmiş olarak, bu uzun süreli ve yürekten bağları stratejik bir ilişkiye dönüştürmek gibi bir vizyonu vardır" dedi.



Mahmood, Pakistan ve Türkiye Başbakanlarının birlikte başkanlık ettiği Yüksek Düzeyde Ekonomik İşbirliği Konseyi'nin (HLSCC), çeşitli alanlardaki ikili işbirliği için stratejik bir yön sağladığını vurgulayarak, "Buna siyaset, savunma, ekonomi, kültür, eğitim, bilim ve teknoloji dahildir. Özel sektörlerimiz arasındaki bağlantılar da gelişmekte olduğundan Pakistan'daki Türk firmalarının sayısı ve kapsamı artmaktadır" diye konuştu.



İki ülke arasında önemli projelerin hayata geçirildiğini belirten Mahmood, bunlardan en önemlisinin malların, hizmetlerin ve yatırımların ticaretini kapsayan geniş ölçekli bir "Serbest Ticaret Anlaşması" (FTA) üzerinde pazarlıkların başlaması olduğuna dikkat çekerek, "Pakistan ve Türkiye'deki liderlikler şunun tamamen bilincindedir ki, gerçekleşmesi beklenen ticari yatırımlar ve ekonomik işbirliği alanlarında hala kullanılmayan büyük bir potansiyel bulunmaktadır" ifadesini kullandı.



Bursa Valisi Münir Karaloğlu da Pakistan ile Türkiye arasındaki kardeşlik bağlarının ticari bağlarla daha da kuvvetlendirilmesi gerektiğine dikkati çekti.



Fahri Başkonsolos Tarman ise iki ülke arasında özellikle ticaret ve tekstil alanında büyük bir işbirliği umduklarını dile getirdi.



Törenin ardından Tarman tarafından büyükelçi Mahmood ile Vali Karaloğlu'na plaket sunuldu.





#pakistan
#bursa
#devlet
8 yıl önce