|

İki kardeş Havice’den yönetti

Kerkük’ü kana bulayan terör saldırısını DAEŞ’in işgal ettiği Havice’de örgüt komutanları Selam Muhammed ile kardeşi Selim Muhammed’in yönettiği belirlendi. Silah, mühimmat ve patlayıcı yelekler ise örgütün Kerkük’teki deşifre olmamış hücreleri tarafından teröristlere temin edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:48 - 25/10/2016 Salı
Yeni Şafak

PKK'lılar ve Haşdi Şabi milislerinin Kerkük'e girişiyle sonuçlanan terör saldırısı, kentin güneyindeki Havice'den yönetildi. Geçtiğimiz hafta Kerkük'ü kana bulayan DAEŞ saldırısı, örgüt kontrolündeki Havice'den gelen militanlar ve kentte gizlenmiş uyuyan hücreler eliyle gerçekleşmişti. 20'nin üzerinde ölümle sonuçlanan saldırılar sonrası düzenlenen operasyonlarda şimdiye dek 80 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi. Alınan bilgiye göre Kerkük saldırısını DAEŞ'in 2014 yılından beri işgal altında tuttuğu Havice'deki komutanlarından Selam el Beyati yönetti. Buradan gelen teröristlere silah ve mühimmatları ise kentteki hücreler temin etti.



100'DEN FAZLA TERÖRİST


Saldırıda Selam el Beyati'nin kardeşi Mahmud Muhammed Selim de aktif rol oynadı. Kerkük'te nerelere saldırılacağını iki kardeş belirlerken, şehre sızdırılan 100'den fazla terörist iki kardeş tarafından yönlendirildi. Teröristlerin kullandığı canlı bomba yelekleri ise şehirdeki deşifre olmamış örgüt evlerinde hazırlandı.



ELLERİYLE KOYMUŞ GİBİ


Yeni Şafak, 23 Ekim'de teröristlerin Havice'den sızdığını ve saldırının burada planlandığını duyurarak Irak istihbaratının Kerkük güvenlik birimlerine 28758 numaralı telgrafla saldırıyı haber verdiğini belirtmişti. Telgrafta teröristlerin hangi evlerde saklanacağı bilgisi dahi iletilirken çok sayıda can kaybına neden olan terör saldırısı sonrası yapılan operasyonlarla saldırıda rol alan 5 örgüt mensubunun hemen yakalanması dikkat çekmişti.


#PKK
#DAEŞ
#Selam Muhammed
8 yıl önce