|

İklimi bozdu: Çekiliyoruz

ABD, İtalya’daki G7 zirvesinde krize sebep olan iklim değişikliği anlaşması ile ilgili kararını verdi. Başkan Donald Trump “Paris Antlaşması, iklim değişikliği değil, ABD’ye karşı ekonomik avantaj anlaşması” diyerek ülkesinin imzasını geri çekti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/06/2017 Cuma
Güncelleme: 06:37 - 2/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
ABD Başkanı Donald Trump
ABD Başkanı Donald Trump

ABD Başkanı Donald Trump, Paris İklim Anlaşması'ndan çekileceğini açıkladı. ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da düzenlenen basın toplantısında Amerikalı şirketlere, çalışanlara ve vergi mükelleflerine daha adil şartlar sunan bir anlaşma için müzakerelere başlayacaklarını belirtti.

Anlaşmanın ABD'liler için kötü bir anlaşma olduğunu savunan Trump, "Paris Antlaşması, iklim değişikliği mücadeleyle değil, diğer ülkerin ABD'ye karşı ekonomik avantaj kazanmasıyla ilgili bir anlaşma" ifadelerini kullandı. Konuya ilişkin resmi Twitter hesabından açıklama yapan Donald Trump, “Önümüzdeki bir kaç gün içinde Paris Anlaşmasına ilişkin kararımı açıklayacağım” ifadelerini kullanmıştı. Geçen hafta gerçekleştirilen NATO zirvesinde Trump liderlerle Paris İklim Anlaşmasını görüşmüş ancak anlaşmazlıklar giderilememişti.

#ABD
#Donald Trump
#Paris İklim Anlaşması
7 yıl önce