|

İngiliz liderden Türklere jest

İngiltere'nin son dönemde en çok konuşulan liderlerinden İşçi Partisi lideri Corbyn, doğum gününü başkent Londra'daki Türk restoranında kutladı.

Yeni Şafak
10:34 - 30/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 10:43 - 30/05/2016 Pazartesi
DHA

İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn doğum gününü, Londra'daki Türklere ait Troia Restaurant'ta kutladı.



Türk yemeklerini tattı


Parti yöneticileri ile milletvekillerinin yanısıra eşi ve yakınlarının düzenlediği sürpriz doğum günü partisinde pastasını kestikten sonra kısa bir konuşma yapan Corbyn'in duygulandığı gözlendi. Doğum günü partisinde Corbyn, Türk yemeklerini tadarken, restoranın sahibine de teşekkür etti. Türk restoranına sık sık gittiğini belirten Corbyn, Kutlama sırasında restoranda bulunan müşterilerin fotoğraf çekme isteklerini geri çevirmedi.



Türklerin yaşadığı bölgeden milletvekili seçilmişti


Corbyn, doğum günü süslemeleri ve servis için restoran çalışanlarına da teşekkür etti. İlk kez 1983 yılındaki seçimlerde Türk toplumunun yoğun yaşadığı Islington North bölgesinden milletvekili seçilerek parlamentoya girme başarısı gösteren Jeremy Corbyn, 33 yıldır kesintisiz elde tuttuğu ünvanı ile en uzun süredir mecliste bulunan politikacılar arasında yer alıyor. Her seçimde rakipleri ile oy farkını arttırarak koltuğunu korumayı başaran Corbyn, geçen sene son anda girdiği İşçi Partisi liderliği mücadelesini, sürpriz bir biçimde açık farkla kazanarak, ana muhalefet partisinin başına geçmişti. Corbyn geçen seneki seçim zaferini de ekibi ile birlikte yine aynı Türk restoranında kutlamıştı.






#Corbyn
8 yıl önce