|

İngilizler Türk heyetinden özür diledi

İngiliz yetkililerin, Başbakan Davutoğlu'nun, İngiltere Başbakanı Cameron ile görüşmesi sırasında, bir grup PKK yandaşı tarafından gerçekleştirilen protesto gösterisi sırasında yaşananlardan dolayı Türk tarafından özür dilediği öğrenildi.

Yeni Şafak
08:55 - 19/01/2016 Salı
Güncelleme: 11:16 - 19/01/2016 Salı
AA

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki heyet, resmi temaslarda bulunmak üzere Londra'ya gitti. İngiltere Başbakanı David Cameron ile bir araya gelen Davutoğlu, PKK sempatizanları tarafından protesto edilmek istendi.



İngiliz polisi anında müdahale etti


Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alan İngiliz polisi ise olaya anında müdahale ederek protestocuları yaka paça gözaltına aldı.



Gözaltına alınanlar arasında Kürt vatandaşların yanı sıra, 16 yaşındaki bir İngiliz vatandaşının olduğu da bildirildi.



Özür dilediler


Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Türk makamları, Başbakan Davutoğlu'nun İngiliz mevkidaşı Cameron ile İngiltere Başbakanlığı "10 Numara"daki görüşmesi esnasında, Başbakanlık Konutu önünde düzenlenen protesto gösterisi nedeniyle yeterli güvenlik önlemlerin alınmadığını İngiliz makamlarına bildirdi.



Bunun üzerine, İngiliz makamlarının da söz konusu eylem sırasında yaşananlardan dolayı Türk tarafından özür dileyerek, üzgün olduklarını, üzüntü verici eylemlerin tekrarlanmaması için her türlü tedbiri alacaklarını bildirdiği ifade edildi.



Gruba gecikmeli olarak müdahale eden İngiliz polisi 3 PKK'lıyı gözaltına aldı.






#ingiltere
#pkk
#özür
8 yıl önce