|

İngilizleri paniğe düşüren görüntü

Litvanya'dan İngiltere'ye uçan bir yolcu uçağının acil durum sinyali vermesi üzerine, savaş uçakları harekete geçti. Gökyüzünde uçakları gören vatandaşlar paniğe kapıldı.

Yeni Şafak
13:31 - 4/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 13:39 - 4/10/2017 Çarşamba
Diğer
​​Litvanya'dan İngiltere'ye uçan bir yolcu uçağına savaş uçakları eşlik etti.
​​Litvanya'dan İngiltere'ye uçan bir yolcu uçağına savaş uçakları eşlik etti.

Litvanya'dan İngiltere'ye uçan Ryanair'e ait bir uçağın acil durum sinyali vermesi üzerine savaş uçakları havalanarak yolcu uçağına eşlik etti.

Ryanair Havayolları'na ait Kaunas-Londra seferini yapan bir yolcu uçağının acil durum sinyali vermesi üzerine Britanya Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları havalandı.

Londra'da bulunan Luton Havaalanı'na inmesi planlanan uçak, savaş uçaklarının eşliğinde Stansted Havaalanı'na iniş yaptı.

  • Britanya Hava Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, yolcu uçağından verilen acil durum sinyalinin ardından, savaş uçaklarının hızlı bir şekilde havalandığı ve yolcu uçağının güvenli bir şekilde iniş yaptığı belirtildi.

Savaş uçaklarının ses hızını aşması nedeniyle, İngiltere'nin doğusunda 'sonik patlama' sesi duyulurken, jetlere operasyonel nedenlerle süpersonik hıza ulaşma yetkisi verildiği belirtildi.


Savaş uçaklarının yolcu uçağına eşlik ettiği görüntüler, sosyal medyada bir Twitter kullanıcıları tarafından da paylaşıldı.

#İngiltere
#Savaş Uçağı
#Ryanai
7 yıl önce