|

İngiltere'de Corbyn'in tren seyahati tartışma yarattı

İngiltere'de İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn'in, bir trende yerde otururken çekilmiş olan görüntüleri büyük tartışmaya neden oldu.

Yeni Şafak
10:23 - 24/08/2016 الأربعاء
Güncelleme: 07:25 - 24/08/2016 الأربعاء
Diğer

İngiliz gazetelerinde öne çıkan konulardan biri de İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn'in, bir trende yerde otururken çekilmiş olan görüntüleri...



BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Corbyn'in bu görüntüler eşliğinde demiryollarının özel şirketlere ait olmasını eleştirmesi, ülkede yeni bir tartışma başlattı.



Guardian'ın haberine göre Corbyn trenin tıka basa dolu olması nedeniyle yere oturmak zorunda kaldığını iddia etmişti. Corbyn o sırada yanında bulunan bir gazetecinin kamerasına "Yolcular her gün bu durumla karşılaşıyor. Trenler hem pahalı hem de tıka basa dolu. Bu durum demiryollarının yeniden kamu mülkiyetine geçmesi gerektiğinin bir göstergesi" demişti.




Görüntülerin çekildiği trenin ait olduğu Virgin Demiryolları ise Corbyn'in 'boş koltukların yanından geçip giderek yere oturduğunu' iddia etti ve olayın yaşandığı günün güvenlik kamerası kayıtlarını yayınladı.



Guardian ise kayıtlarda, boş koltukların üzerinde, koltukların rezerve edilmiş olduğunu gösteren biletler bulunduğuna dikkat çekti.


Corbyn de Virgin Demiryolları'nın bu iddiasına karşı, o gün eşiyle birlikte trene bindiğini ve yanyana iki boş koltuk bulamadıkları için yere oturduğunu söyleyerek itiraz etti.



Independent ise haberi "Corbyn'in tren kampanyası raydan çıktı" başlığıyla veriyor.


#İngiltere
#Corbyn
#İşçi Partisi
#Demiryolları
#Tren
٪d سنوات قبل