|

İngiltere'de saldırı riski çok yüksek

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, İngilterenin IŞİDden çok yüksek seviyede saldırı riski ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
12:37 - 22/01/2015 Perşembe
Güncelleme: 10:38 - 22/01/2015 Perşembe
DHA

Hammond, terörist komploların Britanya topraklarında yürütüldüğüne dikkat çekerek ülkede çok yüksek seviyede terörizm tehlikesi olduğunu belirtti.


Bugün İngilterenin başkenti Londrada IŞİD tehdidine karşı aralarında ABD Dışişleri Bakanı John Kerrynin bulunduğu 20den fazla devletin dışişleri bakanı bir araya gelecek. Uluslararası zirvede Türkiyeyi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temsil edecek.


Zirve öncesi BBC Radyo 4a konuşan Hammond, bir süredir yüksek seviyede saldırı alarmında olduklarını hatırlatarak İşimiz planlanan saldırıları belirlemek ve erkenden müdahale etmek. Son birkaç yıldır kayda değer başarılar kaydettik. Gerçeği kabul etmek zorundayız. Çok yüksek seviyede terör saldırısı tehdidi var diye konuştu.


Hükümetin insani yardım ve Irakta hava saldırıları için yüzlerce milyon sterlin harcadığını belirten Dışişleri Bakanı Iraklı güvenlik kuvvetlerinin savaşmaya hazır olmasından önce daha aylara ihtiyaç olduğunu söyledi. Hammond açıklamasında, Iraklı güvenlik güçlerini yenilediklerini, yeniden organize ettiklerini, desteklerini söyledi

#londra
#ingiltere
#philip hammond
9 yıl önce