|

İngiltere'nin 'kırmızı çizgisi'

AB'nin karşı karşıya kaldığı göçmen krizi birlik içerisindeki ülkeleri de karşı karşıya getirdi. Birçok ülke sorunun çözümünde sorumluluk üstlenmekten kaçınırken, 2019 yılına kadar birlikten ayrılmaya hazırlanan İngiltere'de de Başbakan Theresa May'in en önemli kırmızı çizgisi AB'nden gelecek mültecilerle ilgili. Göçmenlerle ilgili yeni bir strateji hazırlayan May, AB'nden gelecek olan mültecilerin sayısını sınırlandırmaya hazırlanıyor.

Yeni Şafak
10:15 - 1/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 10:38 - 1/09/2016 Perşembe
Diğer

Avrupa ülkelerinin göçmen politikası iflasın eşiğine gelirken, AB üyesi ülkeler göçmenlerle ilgili yeni sınırlandırmaları tartışıyor. Göçmen krizi sonrası büyük bir çıkmaza giren AB, çözüm konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor. Birçok AB üyesinin göçmen sorununda sorumluluk üstlenmeye yanaşmaması ve ortak bir göç politikasının devreye sokulamaması birlik içerisindeki gerilimi de artırıyor.



İngiltere ile Fransa gerilimi büyüyor

Brexit ile AB'den ayrılma kararı alan ve üyelikten çıkış için AB ile müzakerelere hazırlanan İngiltere göçmen politikası ile de AB'den ayrışıyor. Son günlerde başta Fransa olmak üzere bazı AB ülkeleri ile göçmen politikası ve iltica anlaşması konusunda sorun yaşayan İngiltere, göçmenlerle ilgili sınırlandırma getirmeye hazırlanıyor.



Times gazetesinde yer alan habere göre birlikten çıkmaya hazırlanan İngiltere'nin Başbakanı Theresa May göçmenlerle ilgili de yeni bir strateji geliştirdi. 2019 yılına kadar birlikten çıkmaya hazırlanan ve yeni bir referandumun yapılmasına karşı çıkan Theresa May, AB'den gelen göçmen sayısını sınırlandırmaya hazırlanıyor. Theresa May'in bu konuyu kırmızı çizgisi olarak belirlediği ve AB ile herhangi bir pazarlığa girmeyeceği belirtiliyor.



Kırmızı çizgiye Norveç örneği

ingiletere Başbakanı May'in birlikten ayrılmaya kararlı olmasının da etkisi ile birlik ülkelerinin politikalarından farklı bir politika izleyeceği ve bu noktada birlik ülkesi olmayan Norveç ve İsviçre gibi ülkeleri örnek gösterdiği belirtiliyor. Times gazetesi May'in göçmen politikası konusunda AB üyesi olmayan Norveç ya da İsviçre gibi ülkelerdeki anlaşmalardan daha dezavantajlı bir anlaşmayı kabul etmeyeceğini ve üyelikten çıkış müzakerelerinin ardından ortaya çıkacak taslağı parlamento oylamasına götürmeyeceğini de ifade ediyor.









#AB
#İngiltere
#Theresa May
#Göçmen politikası
#Fransa
8 yıl önce