|

Irak ve Yemen'de intihar saldırıları: 63 ölü

Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen intihar saldırısında en az 18 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Yemen'in Aden kentinde düzenlenen intihar saldırısında da ilk belirlemelere göre 60 kişi hayatını kaybetti.

Yeni Şafak
11:01 - 29/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 13:40 - 29/08/2016 Pazartesi

Irak'ın başkenti Bağdat'ın güneybatısında yer alan Kerbela'da bir düğün sırasında düzenlenen intihar saldırısında en az 18 kişi hayatını kaybetti.



Yemen'in Aden kentinde de halk güne intihar saldırısıyla uyandı. En az 60 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda, onlarca kişi de yaralandı.



Halk Direnişi Güçleri (HDG) kaynaklarından alınan bilgiye göre, Aden'de HDG'ye bağlı Ketaib el-Muhadara güçlerinin konuşlandığı Es-Senafir Okuluna, milislerin kahvaltı yaptıkları esnada patlayıcı yüklü araçla saldırı düzenlendi.



Sınır Tanımayan Doktorlar açıkladı: 60 ölü var


Sınır Tanımayan Doktorlar örgütüne bağlı hastane kaynakları ise saldırıda en az 60 kişinin öldüğünü ve yaklaşık 60 kişinin yaralandığını kaydetti.



Ağır yaralıların bulunması nedeniyle ölü sayısının artabileceği tahmin ediliyor.



Ülkenin geçici başkenti konumundaki Aden'de son dönemde radikal örgütler tarafından bu tarz bombalı saldırılar düzenleniyor.



DAEŞ üstlendi


Yemen'in Aden kentinde onlarca kişinin ölmesine neden olan intihar saldırısının sorumluluğunu terör örgütü DAEŞ üstlendi.



DAEŞ bağlantılı internet sitelerinde yer alan haberde, DAEŞ militanlarının Aden'de bir askerlik merkezini hedef alan intihar eylemi düzenlediği belirtildi. Haberde saldırıda 60 kişinin hayatını kaybettiği ileri sürüldü.



  • Irak'ta geçtiğimiz Temmuz ayında son yılların en büyük kanlı saldırısı gerçekleştirilmiş, 300'e yakın kişi hayatını kaybetmişti. Başkent Bağdat'ın Karrada bölgesinde gerçekleştirilen saldırı sonrası, Irak'ta kan yine durmadı.




#Irak
#Bağdat
8 yıl önce