|

Irak’tan çağrı: Kapıları kapatın

Irak Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve İran’dan “IKBY ile olan sınır kapılarını kapatmasını” talep ettiğini açıkladı. Dışişleri Sözcüsü Ahmed Mahcub, ayrıca IKBY ile başta petrol satışı olmak üzere tüm ticari faaliyetlerin durdurulması ve bunların sadece Bağdat hükümetiyle yapılmasının istendiğini bildirdi.

Yeni Şafak
04:00 - 8/10/2017 Pazar
Güncelleme: 02:35 - 8/10/2017 Pazar
Yeni Şafak
Bağdat yönetimi, Türkiye ve İran’dan Kuzey Irak’a açılan sınır kapılarının kapatılmasını istedi.
Bağdat yönetimi, Türkiye ve İran’dan Kuzey Irak’a açılan sınır kapılarının kapatılmasını istedi.

ABD-İsrail’e göbekten bağlı bir kukla devlet projesi için Kuzey Irak’ta korsan referanduma imza atan Mesud Barzani’ye yönelik abluka adımları devam ederken, Bağdat yönetiminden Ankara ve Tahran’a çarpıcı bir talep geldi. Irak Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve İran’dan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile sınır kapılarını tamamen kapatmasını istedi.

Türkiye ve İran’ın Bağdat Büyükelçiliklerine iletilen mesajda Bağdat, IKBY ile kapıların kapatılması ve petrol ihracatı ile satışı başta olmak üzere ticari işlemlerin sınırlandırılması talebini resmen iletti. Irak Dışişleri’nce yapılan açıklamada mesajın iki hafta önce gönderildiği ve ‘federal hükümet teslim alana kadar (IKBY ile olan) tüm sınırların kapatılması çağrısının yapıldığı belirtildi. Irak, petrol anlaşması ve satışında da sadece merkezi yönetimin muhatap alınmasını istiyor.

#Türkiye
#İran
#IKBY
#Irak
7 yıl önce