|

İran: Avrupa, İran’a yönelik iyi adımlar attı

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Zarif, "Avrupa ister sergilediği tutumlarında, ister pratikte İran’a yönelik iyi adımlar attı" dedi.

Yeni Şafak
22:48 - 2/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 22:51 - 2/12/2017 Cumartesi
IHA
İran Dışişleri Bakanı Zarif
İran Dışişleri Bakanı Zarif

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Azerbaycan ziyaretinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak İran ile AB ilişkilerini ele aldı. Zarif, AB’nin İran’la ilişkilerini arttırdığını belirterek iki taraf arasındaki ilişkilerin devam etmesini umduğunu söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Dün de belirttiğim gibi Avrupalılar ve Mogherini çok iyi bir şekilde çalıştılar ve sağlam tutumlar sergilediler. Pratikte ise son aylarda Avrupa’nın bu sahadaki geniş çaplı kararlarına tanık olduk. Örneğin banka ve finansal işbirliği sahasında geçtiğimiz haftada AB heyetinin İran ziyareti gerçekleşti. Nükleer ve tarım işbirliği de ele alınan konular arasında idi. Bu işbirliğin devam etmesini umuyoruz. Dün Mogherini ile görüşmemizde, Soçi oturumundaki gelişmeleri kendisine aktardım. Suriye’de ve bölgede barışı sağlamak için uygulanacak olan programlar konusunda da Mogherini ile konuştuk. Ele alınan konular arasında Suudi Arabistan’ın Yemen’deki tehlikeli siyasetleri ve aynı zaman da Lübnan konusu da yer alıyordu" ifadelerini kullandı.

Soçi’de gerçekleşen Suriye konulu müzakerelere de değinen Zarif, "Biz Soçi’de gerçekleşen müzakerelerimizi diğer uluslararası müzakerelere aykırı bulmuyoruz ve tüm taraflar açısından kabul görülecek bir yöntem olduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu.
#İran
#Avrupa
6 yıl önce