|

İran katliamın hesabını versin

Suriye muhalefeti Yüksek Müzakere Kurulu Cenevre Heyeti Başkanı Nasır el-Hariri, “İran, emperyalist faaliyetleri kapsamında Suriye’ye müdahale etmiş ve halkımıza karşı büyük katliamlar işlemiştir. İran müdahalesinin hesabını vermeli” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/05/2017 Monday
Güncelleme: 00:50 - 22/05/2017 Monday
Yeni Şafak
Suriye muhalefeti Yüksek Müzakere Kurulu Cenevre Heyeti Başkanı Nasır el-Hariri
Suriye muhalefeti Yüksek Müzakere Kurulu Cenevre Heyeti Başkanı Nasır el-Hariri

Suriye’deki iç savaşa son vermek amacıyla her yıl düzenli aralıklarla gerçekleştirilen Cenevre görüşmeleri yine hayal kırıklığı ile noktalandı. Suriye muhalefeti Yüksek Müzakere Kurulu (YMK) Cenevre Heyeti Başkanı Nasır el-Hariri, Cenevre müzakerelerinin 6’ncı turunun sona ermesinin ardından açıklama yaptı. El-Hariri, Esed rejimi var oldukça teröre karşı savaşın netice vereceğini düşünenleri hayalperestlikle suçladı. Suriye’de, Birleşmiş Milletler (BM) şemsiyesi altında bir siyasi geçişin uygulanması çağrısı yapan el-Hariri, İran’ın Suriye’ye yönelik müdahalesinin hesabını vermesi gerektiğini ifade etti.

SURİYE’DE GAYRİMEŞRU

Teröre karşı savaş ve İran’ın Suriye’ye müdahalesini engelleme çabalarının Suriye halkının iyiliğine olduğunu belirten el-Hariri, İran’a bağlı milis grupların Suriye halkına karşı katliamlar gerçekleştirdiğini dile getirdi. El- Hariri, İran’dan Suriye halkına karşı sürdürdüğü savaşın hesabının sorulmasını talep etti. El-Hariri, “İran, emperyalist faaliyetleri kapsamında Suriye’ye müdahale etmiş ve halkımıza karşı büyük katliamlar işlemiştir. İran, bölgedeki nüfuzunu artırmak amacıyla mezhepçi bir dil kullanmakta ve bölgedeki farklı mezhepler arasında şiddeti körüklemekten geri durmamaktadır” dedi.

ESED MASADA CİDDİYETSİZ

El-Hariri, şunları söyledi: “Esed rejimi, iktidarda kalması karşılığında dünyanın tüm ülkeleri Suriye’yi işgal etse de bunu sorun yapmayan bir rejim. Rejimin tek isteği, kendisine karşı çıkan bütün Suriye şehirlerini yok ederek iktidarını sürdürmek.”

#Nasır el-Hariri
#Suriye
#İran
7 years ago