|

İran’a bağlı milisleri terörist ilan edin

Suriye muhalefet heyetinin başkanı Hariri, Cenevre’den ABD’ye seslenerek İran Devrim Muhafızları'na bağlı milisleri terörist ilan etme çağrısında bulundu. Suriye’de barışın önündeki en büyük engelin de İran olduğunu vurgulayan Hariri, İran’ı engellemek için Türk-Rus işbirliğinin sürmesini istedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/02/2017 Salı
Güncelleme: 03:22 - 28/02/2017 Salı
Yeni Şafak
Onbinlerce teröristi Suriye’ye toplayan Kasım Süleymani, savaş suçlusu olarak yargılanacak ilk isimler arasında anılıyor.
Onbinlerce teröristi Suriye’ye toplayan Kasım Süleymani, savaş suçlusu olarak yargılanacak ilk isimler arasında anılıyor.

Suriye muhalefeti, İran'ı bir numaralı terör destekçisi ilan eden Donald Trump yönetiminden tutarlı davranmasını bekleyerek İran Devrim Muhafızları'na bağlı milisleri terörist ilan etmesini istedi. İsviçre'nin Cenevre kentindeki Suriye görüşmelerinde muhalefet heyetine başkanlık eden Nasır el-Hariri, Barack Obama döneminde ABD'nin Suriye'deki İran müdahalelerine izin verdiğini, yeni yönetimin bunun tersi bir tutum izleyerek İran Devrim Muhafızları'na bağlı milisleri terörist ilan etmesini istediklerini söyledi.



OBAMA İRAN'A GÖZ YUMDU


Hariri, yeni ABD yönetiminden beklentilerini şöyle aktardı: “Obama yönetimi, İran ile nükleer anlaşma yaptı ve Suriye'deki müdahalelerine izin verdi. İran'ın Suriye'ye girmesine göz yumdu. ABD'nin yeni yönetimi İran Devrim Muhafızlarına bağlı milisleri terör ilan etmeli”





TÜRKİYE'YE MİNNET DUYMALI


Esed rejimi ve destekçisi yabancı terörist grupların kuşattığı Halep'ten sivil ve muhaliflerin tahliye sürecini hatırlatan Hariri, “Astana öncesi uluslararası toplum, Halepli sivillerden vazgeçmişti. Türk hükümetine minnet duyulmalı. Çünkü bu durumu sadece onlar fark etti” diye konuştu. “Bana göre, Türkiye garantörlük rolünde başarılı oldu” diyen Hariri, Rusya'nın garantörlüğündeki rejim güçlerinin 7 ilde ateşkes ihlallerini sürdürdüğüne dikkati çekti. Hariri, ateşkes anlaşmasının uygulanmasının önündeki en büyük engelin İran'ın rejime desteği olduğunu dile getirdi.



TÜRK-RUS KOORDİNASYONU SÜRMELİ


Hariri, Türk-Rus koordinasyonunun sürmesi gerektiğini söyleyerek, “Bu konuda ABD'den de olumlu bir rol bekliyoruz. Koordinasyonun 3 görevi olmalı: Siyasi çözüme ulaşmak, siyasi çözümden sonra bütün imkanlarla terörle mücadele ve İran'ın müdahalelerinin önüne geçmek” dedi.



EL-BAB ZAFERİ MORAL VERDİ


Fırat Kalkanı Harekatı'na değinen Hariri, “Özgür Suriye Ordusu kahramanlarının Türkiye'nin desteğiyle Bab ve diğer bölgelerde elde ettiği başarılar, muhaliflerin müzakerelerdeki duruşunu güçlendirecektir” diye konuştu.






#Suriye
#İran
#Cenevre
#ABD
7 yıl önce